Ministrul britanic de Externe: Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Regatul Unit să se întoarcă acasă

26 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul britanic de Externe: Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din Regatul Unit să se întoarcă acasă

Aflat la Bucureşti, în cadrul unui miniturneu în estul Europei, Boris Johnson, ministrul britanic de Externe şi fost primar al Londrei, a declarat că în Regatul Unit trăiesc jumătate de milion de români  pe care vrea să-i păstreze.

"Am fost primar al Londrei. Când mergi prin Londra, vezi o mulțime de magazine românești, români care lucrează în toate domeniile. Credem că sunt jumătate de milion de români în Regatul Unit. Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranță și că drepturile lor sunt protejate", a declarat Boris Johnson, conform Agerpres.

El a explicat că după Brexit, Marea Britanie vrea să se asigure că drepturile românilor sunt garantate de instanțele din Regatul Unit. "Însă aceste instanțe vor putea de asemenea să fie atente la jurisprudența, la dreptul Curții Europene de Justiție. Obiectivul nostru este să ne asigurăm că cetățenii români din Regatul Unit se simt în siguranță", a spus ministrul britanic.

Boris Johnson a mai spus că Marea Britanie nu se va închide după Brexit pentru "oamenii cu talent, ambiție și hotărâre", dar că Londra va fi cea care își va controla sistemul de imigrație, nu Bruxellesul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră