Mesajul mamei lui Erik Galucsi după ce şi-a pierdut băiatul: „...îl iubea cel mai mult (...)“

24 Apr 2017 | scris de Jeanina Nastase
Mesajul mamei lui  Erik Galucsi după ce şi-a pierdut băiatul: „...îl iubea cel mai mult (...)“

Erik Gulacsi, băiatul de 13 ani, care și-a pierdut viața în Masivul Retezat, va fi incinerat, iar cenușa lui va fi dusă în vârful muntelui, acolo unde și-a găsit sfârșitul, a spus familia acestuia. 

“Erik s-a stins făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult. Erik s-a stins pe muntele pe care-l iubea cel mai mult. Tot ce dorim este să ne respectați decizia pe care noi trei am luat-o. De a-i dărui posibilitatea să rămână la înălțime pentru totdeauna. Posibilitatea ca fiecare părticica a sa să zboare lin pe deasupra munților”, este mesajul mamei lui Erik.

Geta Dor Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi copii campioni la alpinism, prinşi de avalanșa din Munții Retezat, au avut parte de o moarte violentă, au stabilit medicii legiști hunedoreni, care au finalizat, luni, autopsia celor două cadavre. Trupul băiatului a fost ridicat deja de la Spitalul din Deva unde a fost efectuată autopsia. 

Familia lui Erik Galucsi, băiatul de 13 ani care şi-a pierdut viaţa în Masivul Retezat după ce a fost surprins de o avalanşă, a decis ca băiatul să fie incinerat la un crematoriu din judeţul Cluj, trupul micului alpinist fiind în drum spre Turda, după ce a fost ridicat de la Spitalul din Deva. Poliţia a deschis un dosar penal, in rem cu privire la faptă, ancheta fiind coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg. În funcție de complexitatea ulterioară a cauzei, dosarul ar putea fi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Un grup de turişti a fost surprins de o avalanşă în Munţii Retezat, doi copii pierzându-şi viaţa. Cei doi copii sunt Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene. Dor Geta Popescu avea în palmares şase recorduri mondiale şi unul european, ea obţinând primul record la zece ani, în 2013, când a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri). Erik Gulacsi a stabilit, în ianuarie 2017, un nou record european de vârstă când a atins vârful Aconcagua, 6962 metri, la doar 12 ani, potrivit RTV. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră