Tânăra alpinistă româncă Dor Geta Popescu a stabilit un nou record mondial

06 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Tânăra alpinistă româncă Dor Geta Popescu a stabilit un nou record mondial

"Giluwe este un munte unic, cu totul diferit de tot ce am facut pana acum! Traseul de apropiere l-am parcurs prin jungla, unde ne-am croit drumul cu maceta, am mers in zona alpina pe un sol imbibat in apa, ocolind o multime de lacuri, pentru ca apoi sa ajungem in zona crestelor de lava. Ultimii 400 de metri au fost cei mai frumosi: abrupti, stancosi, solicitanti. Iar varful, a fost fantastic! Da, inteleg, stiu: Giluwe este un munte mult dorit!", scrie tânara alpinistă pe pagina sa de Facebook.

Dor Geta Popescu, sora mai mică a unei alte alpiniste renumite, Crina Coco Popescu, a stabilit mai multe recorduri la categoria sa de vârstă: a urcat pe Aconcagua, cel mai înalt munte din afara Asiei, Pico de Orizaba, cel mai inalt vulcan din America de Nord, Denali / McKinley, gigantul Americii de Nord și Giluwe, cel mai inalt vulcan din Pacific.

Dor Geta Popescu se mândreşte cu cel mai bun palmares din lume la alpinism feminin sub 18 ani. Ea a stabilit 8 recorduri mondiale de vârstă. Adolescenta a urcat pe 6 vârfuri din circuitul "7 Vulcani" și a cucerit 4 din cei 7 cei mai înalţi munţi din circuitul "7 Summits".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră