Medic, târât de poliţişti: Am jignit organele

14 Aug 2017
Medic, târât de poliţişti: Am jignit organele

Un medic din Bucureşti a fost filmat când era târât pe stradă pentru că a refuzat să se legitimeze şi să îi urmeze pe poliţişti. El a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare şi adresarea de injurii oamenilor legii. 

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că medicul Adrian Cristescu, de la Spitalul Giuleşti, a coborât din maşina condusă de soţia sa, încercând să o împiedice pe aceasta să efectueze testarea cu etilotestul şi jignindu-i pe poliţişti, relatează mediafax.ro.

Poliţiştii au încercat apoi să îl legitimeze pe medic, dar acesta a refuzat şi, ulterior, au vrut să îl conducă către secţia de poliţie pentru identificare, însă Cristescu s-a opus şi de această dată.

Conducerea Poliţiei Capitalei a început verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii. Potrivit unei înregistrări din noaptea scandalului, soţia medicului încearcă să-l calmeze pe acesta, cerându-i să se întoarcă în maşină şi să o lase să sufle în etilotest, moment în care doctorul îi cere femeii să nu facă asta. "De ce faci show-ul ăsta prostest aicea, măi? (...) Du-te, mă, în maşină că nu te-a oprit pe tine nimeni!", îi spune soţia medicului, moment în care acesta le cere poliţiştilor să îi arate o legitimaţie şi număr.

"Dumneavoastră identificaţi-vă! Hai, hai să te văd! Legitimaţie şi număr! Auzi, puştiu', câţi ani ai? Eu am 49. Dă-te-n ...... că sunt mai mare ca tine!" îi spune medicul poliţistului.

Omul legii îl întreabă apoi pe Adrian Cristescu dacă "are curaj să se întâlnească mâine", medicul replicând "mâine eşti concediat!".

"Sunteţi două petarde, habar nu aveţi cu cine vorbiţi. Vai de capul tău", mai spune medicul, potrivit înregistrării. La finalul filmuleţului, se poate observa cum Adrian Cristescu încearcă să îi ia telefonul poliţistului.

Ulterior, medicul şi-a prezentat scuze. "Nu e normal ce am făcut. Am jignit organele, e greşeala mea, mi-am cerut scuze public, sper să le primească şi vedem ce facem în continuare. Regret că am ajuns aşa. Nu mai vreau să comentez ce s-a întâmplat, am copil, am familie, am zis să îmi cer scuze. Nu m-au chemat până acum la poliţie. Aştept procesul verbal", a declarat Adrian Cristescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră