Locuitorii din Nadăş, judeţul Arad, şi-au pierdut satul în instanţă

06 Feb 2019 | scris de A.V.
Locuitorii din Nadăş, judeţul Arad, şi-au pierdut satul în instanţă Galerie foto (3)

Caz incredibil în România!  Magistraţii Tribunalului Olt au admis marţi recursul depus de soţii Viorica şi Mihai Alexandru Colţeu privind terenurile din satul arădean Nadăş şi au respins ca tardive cererile de revizuire formulate de Comisia Locală de fond funciar Tăuţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad.

Judecătorii Tribunalului Olt au decis, marţi, ca satul arădean Nadăş să reintre în proprietatea familiei Colţeu, care a fost împroprietărită, în anul 2006, cu aproape toate terenurile din localitate. Decizia este irevocabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procesul de revizuire în aşa-zisul caz "Nadăş" (procesul locuitorilor satului arădean Nadăş cu familia Mihai Alexandru şi Viorica Colţeu, care a primit, printr-o decizie a Judecătoriei Ineu, o hotărâre de împroprietărire cu peste 8.500 de hectare de pădure şi terenuri agricole în zona satului respectiv) s-a judecat pe fond şi apoi s-a rejudecat la Judecătoria Balş. În octombrie 2018 soţii Colţeu au făcut apel la soluţia pronunţată de Judecătoria Balş.

Judecătorii Tribunalului Olt au decis, marţi, ca satul Nadăş, din judeţul Arad, să reintre în proprietatea familiei Colţeu. Practic, magistraţii au respins cererile de revizuire formulate de Comisia Locală de fond funciar Tauţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad, pe motiv că au fost “tardive”.

“Admite recursul. Modifică în tot sentinţa şi în parte încheierea de şedinţă din data de 09.07.2018. Respinge ca inadmisibile cererile de intrevenţie accesorie formulate de Biriş Iovu, Rad Nicolae, Paşcalău Avram şi RNP Romsilva-Direcţia Silvică Arad. Admite excepţia tardivităţii şi respinge ca tardive cererile de revizuire precizate, formulate de revizuentele Comisia Locală de fond funciar Tauţ şi Comisia Judeţeană de fond funciar Arad. Menţine restul dispoziţiilor din încheierea de şedinţă din data de 09.07.2018. Obligă revizuentele în solidar la plata sumei de 10.856,43 lei, cheltuieli de judecată, către intimaţii Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica. Irevocabilă”, scrie în sentinţa pronunţată de Tribunalul Olt, marţi.

Procesul dintre localnici şi familia Colţeu durează de peste zece ani, scrie antena3.ro.

Totul a început în anul 2006, când Judecătoria Ineu a admis o plângere a soţilor Viorica şi Mihai Colţeu, prin care aceştia cereau anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei judeţene şi Comisiei locale Tăuţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.

La acel moment, judecătoria a stabilit reconstituirea în favoarea familiei Colţeu a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa totală de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădiri sau alte construcţii aflate pe acestea.

În anul 2014, DNA Timişoara a descins la cabinetele notariale care au perfectat actele familiei Colţeu, dar şi la Ocolul silvic privat din Nadăş. Procurorii DNA au stabilit, urmare a unor expertize grafoscopice, că o parte din documentaţia ce a stat la baza acestei retrocedări a fost falsificată.

În vara anului 2017, familia Colţeu, care susţinea că trebuie să moştenească aproape 9.000 de hectare de teren în extravilanul satului arădean Nadăş, după prezentarea unui certificat de moştenitor, dovedit ulterior a fi fost falsificat, a pierdut, irevocabil, procesul la instanţa supremă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins în luna iunie 2017, definitiv, contestaţiile membrilor familiei Colţeu, după ce judecătorii Curţii de Apel Timişoara au desfiinţat certificatul de moştenitor la solicitarea procurorilor DNA, care au constatat că acesta fusese falsificat. 

 

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră