Inundaţii în judeţul Arad

09 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Inundaţii în judeţul Arad


Vineri seară, la Bucureşti, un praf de origine sahariană s-a aşternut peste automobilele din oraş în urma unei ploi care n-a durat mai mult de o ora. Vai de noi, ce tragedie! Sute de cocalari s-au trezit cu maşinile murdare chiar înainte de a ieşi în oraş.


Problemele adevărate provocate de capriciile vremii au apărut sâmbătă, în vestul ţării. Câteva gospodării din comună Aldesti, din judeţul Arad, au fost inundate în urmă ploilor cu caracter de aversă care au căzut pe Valea Nadasului. Probleme au fost şi în localitatea Nadas, unde albia raului cu acelaşi nume, necolmatata de multă vreme, s-a dovedit neîncăpătoare pentru şuvoaiele venite de pe versanţi, astfel că apa a intrat în gospodăriile şi casele localnicilor.


“În urma ploilor torenţiale căzute în această zona, apă a antrenat aluviuni şi vegetaţie din amonte de localitatea Nadas, care au colmatat un pod. Drept urmare, apă şi-a ieşit din matcă, zeci de case, curţi şi grădini din această localitate fiind inundate, apă pe carosabil atingând aproximativ 50 cm. În prima instanţa, au acţionat Garda de Intervenţie Sebiş din cadrul ISUJ Arad şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Bârsă, însă, datorită gravităţii situaţiei, s-a deplasat în sprijin şi o formaţiune de pompieri militari din Detaşamentului Arad al ISUJ, alcătuită din 5 ofiţeri şi 35 subofiţeri, având în dotare 2 bărci de salvare şi 6 motopompe. În funcţie de evoluţia situaţiei, s-ar putea impune evacuarea mai multor persoane. Mai mult, în jurul orei 21.00, în localitatea Nadas a căzut alimentarea cu energie electrică”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Judeţului Arad.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră