Kovesi, delegată procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General

11 Iul 2018
Kovesi, delegată procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost delegată, miercuri, de către procurorul general Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează PÎCCJ.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a discutat, miercuri, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a procurorului general Augustin Lazăr, dar în absenţa Laurei Codruţa Kovesi, unde îşi va continua activitatea fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), revocată luni din funcţie.

Imediat după anunţarea revocării, Kovesi a declarat că doreşte să îşi continue activitatea ca procuror. Secția de procurori a decis că Laura Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu, ca simplu procuror.

Potrivit unor surse judiciare consultate de site-ul ziare.com, Kovesi ar fi solicitat marţi Secţiei pentru procurori a CSM să-şi continue activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu.

Potrivit deciziei CSM, Kovesi urma să fie încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie 2018.

Ulterior, PÎCCJ a făcut anunţul privind delegarea lui Kovesi de către procurorul Augustin Lazăr la Parchetul General.

"Urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi după revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1.412 din data de 11 iulie, a dispus delegarea acesteia în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 11 iulie", potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES.

Sursa citată menţionează că Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020.

"Având în vedere experienţa profesională dobândită până în prezent, procurorul va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 - 2020", se precizează în comunicat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră