Kovesi, invitată de un partid politic. Ar putea fi candidat la prezidenţiale

10 Iul 2018
Kovesi, invitată de un partid politic. Ar putea fi candidat la prezidenţiale

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a anunţat marţi că a invitat-o pe fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, să se alăture formaţiunii, relatează News.ro.

După un schimb de mesaje, Kovesi a spus că apreciază sprijinul pe care i-l oferă USR şi se mai gândeşte la propunere. Barna a mai afirmat că fosta şefă DNA ar putea fi un candidat la alegerile prezidenţiale.

Barna a relatat că Laura Codruţa Kovesi i-a dat un mesaj prin care i-a mulţumit pentru sprijinul USR, spunându-i că vor sta de vorbă după ce revine din concediu.

În opinia sa, nu se poate vorbi acum de un refuz din partea Codruţei Kovesi, transmiţându-i că “uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partid”.

Totuşi, Barna spune că fosta şefă DNA i-a spus că va rămâne deocamdată procuror.

Întrebat dacă USR ar susţine-o pe Kovesi pentru alegerile prezidenţiale, el a replicat: “USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie poate să facă lucrul ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi, ca oricine altcineva, poate să fie un candidat al partidului nostru. Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că doamna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un om să lupte în mod real pentru justiţie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta anunţând că va rămâne în continuare procuror.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră