Kovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu. Vom face contestaţie la decizia Curţii de Apel Alba Iulia

16 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Kovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu. Vom face contestaţie la decizia Curţii de Apel Alba Iulia

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi că Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să atace hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia, de anulare a unei condamnări pentru abuz în serviciu, cu o contestaţie în anulare. 

"Acea soluţie de la Curtea de Apel Alba Iulia eu nu o pot comenta. Noi am analizat motivarea şi am decis, împreună cu colegii, să o atacăm cu contestaţie în anulare. Vă pot spune că este o decizie izolată", a declarat Kovesi, conform hotnews.ro.

Ea a reamintit că în cursul anului trecut, după apariţia deciziei CCR, peste 70 de persoane au fost condamnate pentru abuz în serviciu. "Curtea Constituţională nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare, este o soluţie izolată", a mai spus şefa DNA.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis luni contestația la executare depusă de fostul secretar al Consiliului Județean Hunedoara Dan Daniel, condamnat definitiv anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Magistraţii au constatat că prin hotărârea de condamnare a fostului secretar al CJ Hunedoara nu s-a reținut că acesta ar fi încălcat în exercitarea atribuțiilor de serviciu prevederile vreunei legi, ordonanțe sau ordonanțe de urgență, ci doar pe cele ale unei hotărâri de Guvern, motiv pentru care fapta de abuz în serviciu a fost dezincriminată în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră