Avertismentul lui Klaus Iohannis pentru Europa

14 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Avertismentul lui Klaus Iohannis pentru Europa

Sâmbătă, şeful statului a fost invitat să ia cuvântul în cadrul unui panel despre viitorul NATO, ocazie cu care Klaus Iohannis a promis că România va continua să fie o sursă de securitate la frontiera de Est a NATO şi a Uniunii Europene.
De la Munchen, Iohannis a lansat un avertisment la adresa Europei:”Criza migranţilor, în mod special, ne-a demonstrat potenţiala fragilitate a construcţiei europene şi eficienţa limitată a instituţiilor noastre. Trebuie să găsim soluţii pentru a menţine soliditatea şi unitatea Uniunii Europene, proiectul european însuşi fiind sub semnul întrebării”.
La ora marilor frământări europene, provocate de valul de imigranţi care a luat cu asalt statele UE, România crede că este necesară o redefinire şi consolidare a NATO şi un mesaj de unitate din partea statelor aliate, este de părere Iohannis.
„Este necesară consolidarea Alianței în calitate de garant al securității euroatlantice. Trebuie să găsim echilibrul corect, să transmitem că suntem puternici și uniți, că ne susținem reciproc, la fel cum ne susținem valorile și principiile, gata de a le apăra dacă este nevoie. Zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică. În calitate de partener previzibil și de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democrației și al stabilității în această regiune”, afirmă preşedintele, în prezentarea alocuţiunii sale de la Munchen făcută în pagina sa de Facebook.
Intervenţia de la Munchen poarte fi urmărită, în limba engleză, aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră