Germania eliberează și refuză să extrădeze un infractor român fiindcă celula e prea mică

09 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Germania eliberează și refuză să extrădeze un infractor român fiindcă celula e prea mică

“Spațiul de 2-3 metri pătrați destinat deținutului în celula din România este prea mic, astfel acesta este expus unor condiții inumane de detenție. Nu putem permite extrădarea inculpatului pentru a-și ispăși pedeapsa, de aceea solicităm repunerea sa imediată în libertate”, au notat aceștia în motivarea sentinței date la 4 noiembrie.

Mai mult, instanța a respins solicitarea procurorilor, ca bărbatul de 38 de ani să își ispășească pedeapsa în Germania. Decizia judecătorilor este susținută și de o recomandare a Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), care prevede că fiecare deținut trebuie să aibă la dispoziție cel puțin 4 metri pătrați în celulă.

Cei 6 metri pătrați alocați în celulele din închisorile germane sunt considerați a fi la “limita inferioară a suportabilității”, scrie săptămânalul Junge Freiheit.  Românul a aderat în 2012 la un grup infracțional din România. A falsificat acte și contracte de muncă, de pe urma cărora a obținut credite de mai multe mii de euro, pe care apoi nu a putut să le plătească.

celula

Fiindcă risca o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, el și-a luat familia și a fugit în Germania, unde a fost reținut pe baza unui mandat internațional de reținere. Decizia instanței nu a rămas fără ecou în presa germană.

“Îmi vine să vomit dacă mai aud pe cineva spunând că Germania este un Rai pentru infractori. Nu e adevărat. Germania vrea spații mai mari în celulă pentru deținuți. Nu putea să îl extrădeze pe infractor în România, fiindcă sigur nu avea televizor cu abonament la Sky în celulă, iar mâncarea sigur nu era la nivelul celei germane. Bună decizie, să îi dăm românului șansa la o viață frumoasă în Germania!

Superb, cum se îngrijește Germania de infractorii străini! O fi o invitație și pentru restul? Infractorul român e liber și își poate continua hobby-ul. Prietenii lui pot fi convinși că Germania îi va proteja dacă încalcă legea la ei în țară. Haideți Mugurel și Marciu, porniți Dacia și veniți în paradisul infractorilor! Noi avem înțelegere pentru hoți, criminali și violatori. Puteți să râdeți de justiție la noi în țară”, notează cu ironie și revoltă lokalkompass.de.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră