Paste făinoase cu banane, salam fără grăsimi și delicii cu levănțică – invenții culinare studențești, în competiție la Ecotrophelia

26 Mai 2015
Paste făinoase cu banane, salam fără grăsimi și delicii cu levănțică – invenții culinare studențești, în competiție la Ecotrophelia
Tinerețea și inovația merg de multe ori mână în mână, inclusiv în domeniul alimentației. Studenți din industria alimentară românească țin și ei să confirme acest lucru.

Veniți din toată țara, studenți care au realizat produse ecologice care ar putea fi comercializate într-un viitor deloc îndepărtat, se reunesc azi și mâine la Timișoara, unde vor fi desemnate cele mai competitive invenții din domeniu.

Produsele selecționate vor reprezenta apoi România la finala europeană a concursului Ecotrophelia 2015, care va avea loc în luna octombrie, la Milano.

Marți va avea loc sesiunea de prezentare a produselor, unde vor fi întâlnite, printre altele, pastele făinoase cu banane, iaurtul cu merişoare şi afine, pralinele cu ghindă şi fructe de pădure, deliciile cu levănţică şi afine sau salamurile naturale cu conţinut scăzut de grăsime.

Concursul se desfăşoară sub patronajul Platformei Tehnologice europene "Food for life" şi îşi propune să răspundă la o problemă comună a ţărilor europene, şi anume producerea de alimente sănătoase pentru consumatori.

Scopul competiției este de a crea un produs alimentar original, eco-inovativ, cu potențial comercial. Concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebita la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din 18 țări. (M.C)

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră