Indemn de la Patriarhie: Puneţi la dispoziţie spațiul ocrotitor al bisericilor!

03 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Indemn de la Patriarhie: Puneţi la dispoziţie spațiul ocrotitor al bisericilor!

Patriarhia Română a cerut joi ierarhilor şi clericilor ortodocşi să ajute oamenii după ce ANM a emis cod roşu şi portocaliu de caniculă în toată ţara, începând de vineri. De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a postat câteva sfaturi pentru populaţie.

"În această perioadă de caniculă care afectează sever populația și în urma decretării codului roșu în 12 județe din țară, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor și clericilor ortodocși să iasă în întâmpinarea celor afectați, punându-le la dispoziție spațiul ocrotitor al bisericilor, oferindu-le apă și sprijinul de care au nevoie", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vine în ajutorul populaţiei cu câteva sfaturi postate pe pagina sa de Facebook.  Aşadar: nu consumaţi alcool, cafea sau băuturi cu mult zahăr, nu ieşiţi afară între orele 11.00 si 18.00, beţi cel puţin 2-3 litri de apă pe zi, acoperiţi-vă capul şi gâtul şi purtaţi haine lejere, din fibre naturale.

 

Fotografia postată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră