S-a inaugurat patinoarul lui Ion Țiriac de la Otopeni

07 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
S-a inaugurat patinoarul lui Ion Țiriac de la Otopeni

 

Acum trei luni aici se cultivau cartofi. Acum a „crescut” un patinoar. Primul patinoar olimpic privat din zona Bucureștiului, operat de Fundația Ion Țiriac a fost deschis astăzi cu mult fast.

Ilie Năstase, Mariana Bitang și Octavian Bellu, Elisabeta Lipă, Simona Halep, Horia Tecău, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Stelea, Silviu Constantin Gheorghe (primarul orașului Otopeni) au fost doar câțiva dintre cei care s-au aflat la eveniment.

Proiectul a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaţionale şi conform indicaţiilor Federaţiei Internaţionale de Hochei. Scopul declarat al al patinoarului este încurajarea practicarii sportului în randul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive pentru performanţă.

Patinoarul, care va putea gazdui meciuri oficiale, are o suprafata construita de 4 863 mp, capacitate de 500 de locuri si este realizat conform celor mai recente norme olimpice internationale si conform indicatiilor Federatiei Internationale de Hochei.


Accesul publicului si sportivilor de performanta se va face separat, ambele categorii de vizitatori beneficiind de zone de vestiar dedicate, pentru a deservi concomitent cat mai multe persoane – 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi si un vestiar pentru publicul larg. Patinoarul beneficiaza de o parcare de 70 de locuri, fiind asigurat accesul inclusiv pentru autocare.


CITESTE AICI CUM SE VA DEZVOLTA PATINOARUL INTR-UN COMPLEX SPORTIV GIGANTIC


Copiii vor avea acces gratuit pe patinoar, doar echipele profesioniste de hochei urmând să plătească pentru întrţinerea arenei. Patinoarul va fi adminstrat de către Fundaţia Ion Ţiriac.

Patinoarul se afla pe Strada Drumul Garii Odai, Otopeni, în apropierea Tiriac Collection. 

PATINOAR

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră