Frunda: Printre imigranţi sunt şi criminali, infractori, terorişti, membri Al-Qaida sau ISIS

02 Sep 2015
Frunda: Printre imigranţi sunt şi criminali, infractori, terorişti, membri Al-Qaida sau ISIS
Gyorgy Frunda, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, spune că România ar trebui să primească imigranţi, conform cotei alocate de UE,  dar aceştia trebuie verificaţi deoarece printre ei se află şi infractori, criminali, terorişti şi membri ai Al-Qaida sau ISIS. 

"1.700 înseamnă o picătură de apă în ocean, e nimic, 1.700 de oameni se integrează uşor, dacă vor ei. Deocamdată, noi ne obligăm să-i primim în aceste centre şi pe urmă îşi decid ei soarta, unde vor să meargă. Oamenii aceştia, o parte din ei, care au specialităţi, care sunt pregătiţi, care au meserii se vor integra uşor, alţii mai greu. Nu uitaţi, oamenii aceştia în majoritatea lor sunt oameni de bună credinţă (...), dar în acelaşi timp există şi un pericol, pentru că între ei, nu posibil, 100%, sunt şi infractori, sunt şi criminali, sunt şi terorişti, sunt şi membri ai Al-Qaida sau ISIS, care trebuie identificaţi. Or asta este o muncă grea şi există un pericol actual, în situaţia în care aceştia se stabilesc în Europa", a declarat Frunda la RFI.

El a spus că, deşi are reticenţe, iar problema e greu de rezolvat deoarece refugiaţii nu sunt o turmă de vite pe care să o mâni de pe o păşune pe alta,  România ar trebui să primească imigranţi. 

"Ţările din centrul Europei şi România au anumite reticenţe. Cehia îi refuză complet, Polonia, Ungaria de asemenea strâmbă din nas, nu vor să-i primească. Este o problemă gravă. Trebuie să primească fiecare din aceste ţări şi România ca şi celelalte. Problema va fi greu de rezolvat, pentru că oamenii nu sunt vite să-i îndemni pe o păşune sau pe alta, oamenii au dreptul de a alege unde vor să trăiască, pot refuza să meargă într-o ţară sau în cealaltă, dar aici este vorba despre deschiderea ţărilor respective. Dar eu văd în politica românească, din păcate şi la 25 de ani după Revoluţie o abordare destul de naţionalistă, destul de intolerantă faţă de ceilalţi, în cazul acesta faţă de imigranţi", a mai spus Frunda.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră