Exerciţiu antitero la Ambasada Israelului

30 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Exerciţiu antitero la Ambasada Israelului

Circulaţia pietonală în zona Ambasadei Israelului din Capitală a fost blocată sâmbătă câteva zeci de minute din cauza unui exerciţiu antitero al SRI şi Jandarmeriei în care luptătorii au intervenit pentru a verifica un pachet suspect.

Potrivit unui comunicat al SRI, scopul exercițiului a fost de a testa capacitatea de reacție a instituțiilor din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT), în condițiile declanșării unui atac terorist la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitate.

"Ansamblul activităților a vizat evaluarea eficienței măsurilor de răspuns la o situație de criză teroristă și, în particular, gradul în care BAT (dispozitive de comandă, negociere și asalt, inclusiv dispozitive pirotehnice) acționează ca un tot unitar pentru gestionarea crizei și restabilirea ordinii legale", se precizează în comunicatul SRI, conform Agerpres.

Aplicația tactică a fost organizată după un scenariu ce a inclus derularea unui ansamblu de măsuri specifice de intervenție contrateroristă, precum și intervenție pirotehnică pentru neutralizarea unui presupus dispozitiv exploziv improvizat amplasat într-un bagaj abandonat în fața obiectivului, mai precizează SRI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră