Zi de foc pentru cei şapte violatori din Vaslui. Ce au decis astăzi judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi cu privire la soarta agresorilor. Ei se consideră neîndreptăţiţi

02 Sep 2015
Zi de foc pentru cei şapte violatori din Vaslui. Ce au decis astăzi judecătorii de la  Curtea de Apel Iaşi cu privire la soarta agresorilor. Ei se consideră neîndreptăţiţi
Curtea de apel Iași a respins solicitările avocaților de strămutare a procesului și de desființare a hotărârii emise de Judecătoria Vaslui. Mai exact, cei șapte violatori din Văleni rămân închiși în Penitenciarul Vaslui și așteaptă judecarea apelului formulat împotriva condamnărilor date de magistrații vasluieni, susţine RTV. Apărătorii celor şapte au invocat presiunea mediatică asupra judecătorilor. 

Si victima a atacat SENTINŢA

Sentinţa în cazul celor şapte tineri din judeţul Vaslui condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni pentru viol şi sechestrare, faptă comisă în 2014, a fost contestată de către Mioara Donosă, avocatul victimei, atât pe latura civilă, cât şi pe cea penală. Contactată de site-ul mariustuca.ro aceasta susţine că a recurs la calea de atac a sentinţei întrucât aceasta este considerată prea mică de către clienta sa. Şi cei şapte tineri acuzaţi de viol au făcut recurs după aflarea sentinţei.

„Pedepsele stabilite de instanţă pentru cei şapte inculpaţi sunt considerate prea mici de către clienta mea şi nu pe măsura faptelor. În plus, acestea nu trebuiau diferenţiate, chiar dacă trei dintre acuzaţi şi-au recunoscut fapta. Prin atitudinea lor ulterioară, aceştia au dovedit că nu regretă deloc fapta, că nu se căies sub nicio formă pentru ceea ce au făcut. Dimpotrivă, au avut un comportament sfidător la adresa victimei“, a precizat avocata.

De altfel, avocatul Mioara Donosă a contestat pedeapsa atât pe latură penală, cât şi pe cea civilă, în condiţiile în care instanţa a acordat despăgubiri, constând în daune morale, în sumă de 50.000 de lei, cu 20.000 de lei mai puţin faţă de cât a solicitat fata în instanţă.

Cei şapte violatori transferaţi la Penitenciarul Vaslui

Potrivit unor surse judiciare, tinerii condamnaţi au fost transferaţi din arestul Poliţiei la Penitenciarul Vaslui, unde, în următoarele 21 de zile, vor fi în carantină. De-a lungul acestui proces, extrem de mediatizat, cei şapte au făcut diverse comentarii, declarând ironici că la Vaslui „violul e sex-surpriză“ şi că vor „pedeapsă egală cu durata plăcerii“.

Sentintele dictate de judecatori in cazul violului din Vaslui:

Burada Silviu (21 ani) - condamnat la 8 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Burlacu Paul Andrei (28 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Avadanei Silviu (22 ani) - 6 ani de inchisoare cu executare

Bolboceanu Petrica (23 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Boicu Ionut Bogdan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Rotaru Alin Dumitru - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Surleac Ioan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

De asemenea, judecatorii au hotarat ca inculpatii sa ii plateasca fetei violate daune morale in valoare de 50.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă. Instanţa a dispus cu titlu executoriu emiterea de mandate de arestare pe 30 de zile pe numele celor şapte, inlocuind astfel masura controlului judiciar.









 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră