Codruţa Kovesi, acuzaţii grave: „S-au plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA“

05 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Codruţa Kovesi, acuzaţii grave: „S-au plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA“

„Sunt atacuri foarte agresive în ultima perioadă asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie extrem de agresivă pentru decredibilizarea activității DNA. S-au plătit sume enorme de bani și comisioane de succes pentru hărțuirea procurorilor DNA”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Sebastian Ghiţă şi autodenunţul

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, săptămâna trecută, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu. Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit.

Şefa DNA despre acuzaţiile care i se aduc

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, a afirmat, într-un interviu acordat Radio Europa FM, că teza ei de doctorat este una ”corectă”, arătând că a fost verificată în 2012 de Comisia Națională de Etică. ”Eu am fost verificată în 2012 de Comisia Națională de Etică. M-am prezentat la audieri, am prezentat probele și am primit un verdict final definitiv acum patru ani. Am respectat normele academice, teza mea este corectă”, a spus Kovesi.

Șefa DNA a mai spus că cine dorește redeschiderea anchetei cu privire la lucrarea ei de doctorat trebuie să vină cu probe solide în acest sens.

”Cine contestă acest verdict și cine spune că această teză nu este corectă, să vină cu un dosar cu probe. Eu, care știu că am o teză corectă, muncită, ce motiv am să mă duc să cer verificarea tezei mele. Adică, mă duc eu, care știu că am o teză corectă, dar spun: verificați și dumneavoastră ceea ce știu că este corect”, a declarat Kovesi, la un post de radio. 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră