Ce le-a promis ministrul Educaţiei elevilor de 1 iunie

01 Iun 2015
Ce le-a promis ministrul Educaţiei elevilor de 1 iunie
Ministrul Sorin Cîmpeanu a participat, luni, în Parcul Herăstrău, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Acesta a declarat că proiectul final de modificare a Legii educaţiei trebuie să fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste şi transparente, fiind aşteptate opiniile asociaţiilor de părinţi, Consiliului Elevilor, asociaţiilor studenţeşti, sindicatelor şi societăţii civile în legătură cu acest proiect.

Sorin Cîmpeanu a explicat că nu este normal să existe şi evaluare naţională, şi examen de admitere în liceu, de aceea se lansează în dezbatere publică un proiect de modificare a Legii educaţiei, de la care se pleacă, urmând să fie aleasă, după consultări, varianta potrivită.

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire pe legea educaţiei, la Timişoara. Probabil cea mai mare noutate a legii educaţiei va fi pasul către era digitală. Mai mult, părinţii vor avea programe pentru educare. Vor fi introduse discipline care să pregătească tinerii „pentru viața de familie şi pentru viața socială.” Modificările din noua Legea a Educaţiei va viza şi cadrele didactice. Astfel, este posibilă introducerea pensionării diferenţiate. (I.S.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră