Banatul se prapadeste in acest week-end

22 Mai 2015
Banatul se prapadeste in acest week-end
„Palaria banateana”, festival de satira si umor ajuns la cea de-a treia editie, va debuta sambata, 23 mai, de la ora 20:00, la Timisoara. La eveniment vor participa redactori Times New Roman, aforişti de la Belgrad, Paraćin, Surčin, Timişoara şi Variaş. Cu această ocazie va fi organizată şi o expoziţe de caricaturi a autorilor Nikola Otaš şi Sergiu Vasile, iar actorul Goran Pantin va recita versuri în limbile română şi sârbă. „Pălăria bănăţeană” e un festival de satiră bilingv, sârbo-român, apărut în urmă cu doi ani, la Timişoara.
Scopul organizatorilor a fost să popularizeze aforismul sârbesc în România şi să construiască o nouă punte de legătură între umoriştii de ambele părţi ale graniţei. La prima ediţie a festivalului au fost prezenţi autori şi caricaturişti din Belgrad (Serbia), Zvornik, Bijeljina, Konjic (Bosnia), Timişoara şi Petroşani. Beraria Bierhaus din Piata Unirii va fi gazda evenimentului care nu-si propune altceva decat să dezmorţească frunţile tot mai încruntate ale oamenilor şi să le prezinte partea însorită a vieţii.
Satira este un privilegiu, iar râsul o necesitate, mai explică organizatorii. Sigla festivalului este un cal verde, asociat adesea în folclorul românesc cu deşteptăciunea sau cuminţenia sârbilor. Vrem să demonstrăm că suntem nişte oameni deschişi, pozitivi, cu simţul umorului şi al autoironiei, dispuşi să exploreze noi şi noi târămuri ale satirei, în buna tradiţia a lui Caragiale şi Branislav Nusic. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră