Concurs online pentru tineri, de „Ziua Astronomiei”

24 Apr 2015
Concurs online pentru tineri, de „Ziua Astronomiei”
Sâmbătă, 25 aprilie 2015, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”.
Aflată la cea de-a șasea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste între 6-21 de ani către studiul astronomiei. 
Concursul se va desfășura pe site-ul www.ziua-astronomiei.ro și va consta în realizarea unui eseu video de 8-10 minute pe tema „Lumina și astronomia”, care să care să atingă următoarele puncte: importanța studierii luminii în studierea astronomiei, instrumente optice utilizate în studiul astronomiei (tipuri de instrumente, istoria și evolutia acestor instrumente, principiile de funcționare a acestor instrumente),  evoluția astronomiei în raport cu înțelegerea luminii și cu avansurile opticii, opinie personală despre viitoarele descoperiri în domeniul astronomiei, bazate pe avansurile opticii și înțelegerea luminii.
Eseul video trebuie să fie însoțit de un transcript al materialului care să conțină sursele bibliografice pentru informații și pentru imagini. Pasionații de astronomie se pot înscrie la concurs în perioada 25 aprilie -31 mai. 
Câștigătorii concursului vor fi premiați cu articole IT (laptopuri, imprimantă) și cărți. De asemenea, va fi oferit și în acest an premiul “Micul Astronom”. Acest premiu se adresează exclusiv participanților cu vârsteîntre 6-12 ani și conține un set de cărți despre astronomie. (M.C)   

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră