Andreea Esca, invitată la Matinalul SmartFM, vorbeşte cu emoţie despre modelele feminine din viaţa sa

08 Mar 2018
Andreea Esca, invitată la Matinalul SmartFM, vorbeşte cu emoţie despre modelele feminine din viaţa sa

Andreea Esca, invitată la Matinalul SmartFM, a scris o compunere, ca la şcoală, despre mama ei, pe care Marius Tucă a citit-o şi a considerat-o o poezie de la un capăt la altul.

Mama mă încuraja să fac o mulțime de lucruri pe care n-aș fi cutezat să le încerc și îmi repeta de fiecare dată: “Fă asta sau asta, pentru că nu te mai întâlnești cu anii aceștia”.

Mama s-a bucurat și s-a întristat alături de mine pentru toate iubirile și pentru toate etapele profesionale și a avut mereu un cuvânt de încurajare. Apoi, mama mea a devenit mama copiilor mei. A dormit cu ei în cameră, le-a făcut mâncare, i-a ajutat la lecții, i-a dus în vacanțe, a împărtășit cu ei bucurii și supărări. Acum, nu-i vine să creadă că Alexia împlinește 18 ani. Păi nu făceam eu 18 ani ieri, alaltaieri. Și știti ce? Și prietenii mei de acum, dar și cei ai Alexiei, prima dată mă întreabă: “Ce face Mamina?”

Marius Tucă a vrut să ştie cum se întrista mama cu toate iubirile fiicei?

Andreea Esca mărturiseşte că mama sa rămânea supărată şi după ce ei îi trecea şi îi zicea mereu: „vai, săracul băiat, mai întâlneşte-te şi tu cu el, că uite ce-a slăbit”.

Andreea Esca se consideră foarte norocoasă şi foarte fericită. A fost de mică şi este şi acum înconjurată de femei extraordinare. „Mie îmi pare foarte bine că am avut posibilitatea să cunosc nişte femei extraordinare. Am avut nişte modele în jurul meu foarte, foarte frumoase, am avut o profesoară de engleză, datorită căreia am îndrăgit această limbă, care a murit anul trecut. Am rămas prietene până la final. Am avut o învăţătoare extraordinară, care, ca şi mama, mi-a dat foarte multe lucruri, m-a încurajat. Am avut un medic periadru extraordinar, a fost primul om care nu-mi era rudă şi care-mi spunea te iubesc când plecam de la cabinetul ei. Pe vremea aceea nu se obişnuia să faci asemenea declaraţie, noi nu eram obişnuiţi cu aşa ceva. Ea, însă, era aşa caldă, încălzea stetoscopul înainate de a-l pune pe mine, vorbea foarte cald şi foarte încet, ca o bunicuţă cu părul alb. Pentru mine asta e imaginea femeii românce”.

Marius Tucă a mărturisit că îşi aminteşte când a văzut-o prima oară pe Andreea Esca, în 1995, când Jurnalul Naţional a împlinit doi ani, iar de atunci au trecut 23 de ani şi Andreea a rămas acelaşi caracter puternic şi frumos.

Rodica Mandache şi-a amintit când a întâlnit-o pe Andreea, care era însărcinată cu Alexia şi era însoţită de mama sa, "o femeie care avea putere asupra lucrurilor şi nu se temea de nimic. Era cineva care conducea o trăsură în care se afla copilul ei”. Iar Andreea Esca a confirmat faptul că mama ei este o femeie care nu a trecut niciodată neobservată şi multe dintre lucrurile pe care le-a făcut i le datorează ei, n-ar fi avut curajul de a le face, dacă nu ar fi împins-o de la spate mama sa. 

Andreea a vrut să se facă actriţă, ca multe fete, dar tatăl ei nu a fost de acord. „Dar poate n-aş fi fost foarte bună şi viaţa m-a dus unde a trebuit să fiu”.

Şi şansa de a apărea pe sticlă tot o femeie i-a dat-o, după o probă de citit un ziar în faţa camerei de filmat.

Eram în anul I la facultate, scena mi-a rămas în minte. Văzusem un anunţ pe TVR2 că angajează, m-am dus, am dat un interviu cu Vartan Arachelian, apoi m-au dus în camera alăturată, mi-au dat un ziar şi mi-au zis să citesc la cameră. Când am ieşit , o doamnă, Marilena Rotaru mi-a zis să rămân să citesc ştirile, până la 12 noaptea. Apoi mi-au cerut un număr de telefon. Am fost convinsă că nu mă vor mai suna, dar a doua zi m-au sunat şi de atunci fac numai asta. Toată povestea e legată de o femeie care a văzut ceva în mine...Când m-au chemat, am sunat-o pe mama, eram foarte fericită şi mama mi-a zis să mă gândesc bine că e ca şi cum aş fi actriţă, sau balerină, voi avea un spectacol în fiecare seară şi trebuie să fiu perfectă, că nu intersează pe nimeni de problemele mele, că m-a lăsat bărbatul, că mi-a murit cineva. Şi dacă vrei să faci asta, să accepţi, dacă nu, să nu. Atunci m-am gândit că nu e aşa de joacă. Atunci, cu toţii eram foarte responsabili, nu m-am gândit că aş putea să nu vin în vreo zi sau să fac ceva prost. Mulţi zic de cineva care a reuşit că a avut noroc. E adevărat că e şi norocul, dar apoi ţine de tine. Să-ţi şi placă, să fii responsabil”.

Marius Tucă: mamele din ziua de azi cum sunt?

Andreea Esca: Cred că nu mai petrec atât de mult timp cu copiii, asta şi pentru că înainte erai acasă la ora 4:00, dar acum nu se mai întâmplă. Cred că atunci când vorbim de femei care sunt pasionate de profesie, mai ales când e vorba de artă, e o atât de mare dragoste pentru ce fac, încât nu mai e loc de altceva. Eu nu am fost ca mama mea, mama mea s-a ocupat în continuare şi de copiii mei cum s-a ocupat de mine. Să fii o aşa mamă ca a mea e şi ceva cu care te naşti, dar e foarte important şi cât eşti de pasionată de profesia ta. Actriţele de la Hollywood nu făceau copii pentru că erau dedicate complet carierei. Eu cred că o femeie trebuie să facă ce o face pe ea fericită şi să fie cinstită cu ea, fără să se gândească că lumea zice că nu stă suficient timp acasă, alături de copilul ei. Dacă stă acasă că aşa crede cineva, va deveni frustrată şi copilul va simţi asta. Pe când dacă vine acasă de la jobul care o face fericită, va fi fericită şi va sta cu drag cu copilul”.

 

Ediţia Specială de azi, 8 martie, a fost încheiată de o poezie dedicată tuturor femeilor de către Marius Tucă. 

La mulţi ani tuturor femeilor!

Mămoase. Copilăroase.
Răsfăţate. Victimizate.
Pregătite (de orice).
Orgolioase (până la Dumnezeu).
Sensibile (şi înapoi).
Cicălitoare (zi şi noapte).
Spirituale.
Bârfitoare (mai tot timpul).
Discrete (numai când au interesul).
Serioase. Graţioase!
Slabe (cu dietă).
Rubensiene (fără dietă).
Feminine.
Maliţioase (zi şi noapte).
Sufletiste (ziua).
Gânditoare (noaptea).
Profunde (de sărbători).
Veninoase (arareori).
Pline de compasiune.
Cu simţul umorului.
Cinice (niciodată prea mult).
Sarcastice (după nuntă).
Grijulii (după botez).
Resemnate (după al doilea divorţ).
Împlinite (după primul sau al doilea copil).
Distruse (după primul avort).
Renăscute (după prima zi de şcoală a copilului).
Mature (la datorie).
Luminate (după primul nepot).
Sfârşite (după o despărţire).
Mâncăcioase (de la un ruj).
Copilăroase (de la un zâmbet).
Timide (de la o privire).
Roşii în obrăjori (de la un gând ascuns).
Perverse (de la te miri ce).
Senzuale (de la un sărut).
Acre (din nimic).
Şarmante (de la cercei).
Răpitoare (e de la ei sau de la ea).
Fericite (din mai nimic).
Misterioase (din copilărie).
Mistuite (din dragoste).
Mironosiţe (din rochiţe sau fustiţe).
Măgulite (din auzite).
Nepăsătoare (după moft).
Martire (din fire).
Dulci (cu suflet din vată de zahăr ars).
Războinice (în filme).
Diafane (Primăvara şi Toamna).
Translucide (tot pe atunci).
Răzvrătite (de câte ori au chef).
Transparente (de la suferinţă).
Opace (de la indiferenţă).
Uşoare (de la bijuterii).
Grele (de la ele).
Subţiri (de la carte).
Avute (de la parte).
Sofisticate (din toate câte puţin).
Alambicate (din curiozitate).
Complexate (din nedreptate).
Neîmpăcate (din păcate).
Puternice (din credinţă).
Senine (de la ochi).
Fragile (de la glezne).
Vulnerabile (de la sâni).
Şoptite (de la buze).
Supuse (de la genunchi).
Plutitoare (de la păr).
Sălbatice (de la natură).
Fabuloase (pline de dor şi dorinţă).
Icoane (pentru copiii lor).
Femeile (ca un joc de cuvinte şi de viaţă).
Femeile...

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră