Sondaj de 8 Martie: În multe cupluri, femeia are ultimul cuvânt!

08 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Sondaj de 8 Martie: În multe cupluri, femeia are ultimul cuvânt!

85% dintre femei declară că primesc cadouri de 8 Martie.''Cadourile oferite cel mai frecvent cu ocazia zilei de 8 Martie sunt florile. Preferințele femeilor în ceea ce privește cadourile primite cu ocazia zilei de 8 Martie corespund, în mare, cu ceea ce primesc deja; ele își doresc să le fie oferite flori, bijuterii, parfumuri, obiecte vestimentare, cosmetice'', afirmă realizatorii cercetării, conform agerpres.ro.

De asemenea, 8 din 10 respondenți cred că este nevoie de o zi specială pentru a sărbători femeile și o cincime dintre cei intervievați ar prefera ca șefii lor să fie persoane de gen feminin.

Conform sondajului, hărnicia, frumusețea, blândețea, înțelegerea, tandrețea/bunătatea, sensibilitatea/gingășia/delicatețea — sunt identificate drept principale calități ale femeilor, în timp ce realismul/simțul practic, hărnicia/puterea de muncă, siguranța/stăpânirea de sine și respectul față de femei/politețea — sunt principale calități ale bărbaților.

38% dintre cei chestionaţi spun că principalul mod de a sărbători Ziua Femeii este ieșitul în oraș, 24% spun că sărbătoresc 8 Martie acasă, cu familia, iar 19% declară că sărbătoresc această zi primind sau oferind cadouri sau flori.

Bărbații fac cadouri cu această ocazie într-o proporție mai mare decât femeile, respondenții cu vârsta până în 50 de ani într-un procent ridicat față de cei cu vârsta peste 51 de ani și respondenții cu studii superioare — într-o proporție mai mare decât cei cu studii elementare.

Studiul mai arată că în cazul disputelor în cuplu, aproximativ o treime dintre respondenții care sunt căsătoriți sau trăiesc în uniune consensuală declară că femeia este cea care are ultimul cuvânt, iar aproximativ un sfert spun că bărbatul.

Cercetarea a fost realizată pe 1 și 2 martie, pe un eșantion total de 1.515 subiecți cu vârsta de peste 18 ani, reprezentativ pentru populația adultă din România. Marjă de eroare este de plus/minus 2,5%. Studiul a fost realizat prin metoda CATI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră