Primul val de căldură dinspre Africa. Joi, 35-36 de grade

26 Iun 2019 | scris de A.V.
Primul val de căldură dinspre Africa. Joi, 35-36 de grade

Europa de Vest este deja sub atenţionări de cod galben, portocaliu şi chiar roşu de caniculă, motiv pentru care şi Ministerul român al Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie. Dar valul de căldură dinspre Africa va afecta şi ţara noastră, informează Digi24.

Joi va fi cea mai caldă zi a acestei săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 36 de grade Celsius, din cauza unul val de căldură care vine din Africa.

În plin soare, temperaturile resimțite vor fi cu cel puțin 10 grade mai ridicate, avertizează meteorologul ANM Mihai Timu.

„Vor fi câteva zile cu temperaturi foarte ridicate, mai ales în Europa vestică, pentru că circulația aerului este din sector sudic și favorizează avansul unui aer foarte cald dinspre nordul Africii”, a spus Mihai Timu.

Cele mai afectate țări vor fi Franța și Spania, unde temperaturile vor depăși chiar 40 de grade Celsius.

„O parte din acest aer cald se apropie tangențial și de România, așa că de mâine vom vorbi de temperaturi la limita caniculei, 34-35 de grade în Câmpia de Vest, urmând ca joi acest val de căldură să se intensifice. Va fi cea mai caldă zi din această săptămână, în zonele de câmpie așteptăm frecvent 35, izolat 36 de grade”, a spus meteorologul, citat de Digi24.

 

 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră