Vive la Danse!, spectacol in memoriam Maurice Bejart

23 Noi 2019 | scris de Alex Revenco
Vive la Danse!, spectacol in memoriam Maurice Bejart Galerie foto (2)

Teatrul de Comedie și Clubul Dramaturgilor prezintă miercuri 27 noiembrie, ora 17.00 spectacolul lectură Vive la Danse! de Edith Negulici (foto)

Piesa de dramaturgie coregrafică este inspirată de viața și opera lui Maurice Béjart, coregraful secolului XX, creatorul companiilor Ballet du XXe siècle și Béjart Ballet Lausanne. Vive la Danse! reînvie un mit și propune un model intens, exploziv, exemplar de viață și de creație: Maurice Béjart. ,,Mare Ofițer al Ordinului Coroanei”, membru al Academiei Franceze de Arte Frumoase, laureat al distincțiilor ,,Ordinul Soarelui Răsare” și Together for Peace Foundation, Maurice Béjart a creat în 50 de ani de carieră peste 250 de coregrafii remarcabile ce îmbină tehnica dansului occidental cu senzualitatea celui asiatic, muzica exotică, orientală cu cea clasică și cu pop-rockul.

Pornind de la un mit în jurul căruia gravitează un univers (dramatic, teatral, coregrafic, cinematografic) și accentuând dimensiunea dionisiacă a dansului, într-o abordare aparte a muzicii, încărcată de energie și puls vital, spectacolul lectură Vive la Danse! crează o biografie a lui Béjart, gândită ca un omagiu-dialog la care participă dansatorii preferați ai lui Béjart: Martha Graham, Maia Plisețkaia, Maina Gielgud, Jorge Donn, Gil Roman, dar și ca re-enactment al pieselor sale de rezistență Le Sacre du Printemps și Bolero, care au revoluționat arta dansului secolului XX. În distribuție: LAMIA BELIGAN, DORIN ANDONE, LIVIU LUCACI, MEDA VICTOR, ALEXANDRA FASOLA, LARI GIORGESCU. Regia: MARCEL ȚOP. Moderator: Candid Stoica

Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Str. Sf. Vineri nr. 11)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Teatru

Ultima oră