Astăzi şi mâine: Homo Americanus la Green Hours

06 Dec 2016 | scris de Alex Revenco
Astăzi şi mâine: Homo Americanus la Green Hours

Teatrul LUNI de la Green Hours îl prezintă în premieră, pe scena sa, pe coregraful, actorul şi dansatorul Paul Cosma Cimpoieru, în one-man-show-ul (regizat de el însuşi), Homo Americanus.

Premiera mondială a spectacolului a avut loc la New York, iar în România a mai fost jucat la Teatrul de Artă. La Green Hours, Homo Americanus, show produs de Compania Two of Us, va fi marţi 6 şi miercuri 7 decembrie, de la ora 19.30.

Actor şi dansator, Paul Cimpoieru reuşeşte prin expresivitatea feţei, prin uşurinţa cu care se mişcă şi mobilitatea corporală, prin voce de asemenea, să creeze o poveste dinamică cu un amestec interesant de situaţii comice şi dramatice. Emoţia pe care este capabil să o transmită, lasă spectatorul cu o senzaţie de empatie faţă de "poveştile" spuse fără de cuvinte ...şi de simpatie pentru tânărul artist rătăcit în capitala teatrului ...şi-a lumii.

“O radiografie a luptei pentru existenţă unui imigrant român (universal) la New York şi o explorare a condiţiei actorului ajuns într-un oraş imens, în care alte mii ca el încearcă să supravieţuiască şi să se afirme.” - Ileana Andrei despre Homo Americanus.

Următoarele trei reprezentaţii ale spectacolului Homo Americanus - din seria de cinci programate în Green Hours - vor avea loc în luna ianuarie 2017, datele urmînd să fie fixate în cursul acestei săptămîni.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră