Vlad Chiricheș: O cauză, nu ştiu... Momentul actual trebuie depășit, pentru a fi mult mai coerenți pentru viitor

21 Iun 2016 | scris de Cristi Semeghin
Vlad Chiricheș: O cauză, nu ştiu... Momentul actual trebuie depășit, pentru a fi mult mai coerenți pentru viitor

Vlad Chiricheș, căpitanul acestei echipe naționale, a oferit media satisfacția unor explicații, într-o conferință de presă, organizată, nu la finalul partidei sau la sosirea la București, ci de abia astăzi, la două zile de la tristul eveniment.


Au încercat, n-au putut, nu se știe de ce
Chiricheș spune că există tristețe în sânul echipei naționale, pentru că au plecat mai devreme din Franța, un final la care nu se așteptau. Căpitanul naționalei mai spune că au încercat să aibă atitudine și să fie puternici, dar că nu s-a putut, momentele cheie i-au debusolat, ba primul gol al Franței, din fault, ba cel cu Elveția, primit din neatenție.

"E clar că am plecat cu un sentiment de tristeţe şi amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de dezodământ, dar asta a fost să fie şi trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Cred că şi noi am fost determinaţi, cred că am avut o atitudine bună. Precipitarea vine şi pe momente când jocul nu-ţi iese cum ai vrea. Am încercat în toate cele trei meciuri să fim foarte puternici, să avem o atitudine bună. Poate nu am reuşit pe toată durata unui meci să fim la 100%, dar am încercat să dăm totul.

Am încercat prin atitudine şi printr-o organizare bună să facem faţă echipelor împotriva cărora am jucat. Se pare că nu a fost de ajuns. O cauză...nu ştiu...cred că au fost multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. Cu Franţa, primul gol a fost după un fault, cu Elveţia a fost după o neatenţie", a declarat presei Vlad Chiricheș.


Se așteptau la critici, să nu rămânem cantonați în trecut
Într-un rol pe care deja mulți dintre cei care dau interviuri după meciuri pierdute l-au jucat de-atâtea ori, Chiricheș este de părere că momentul actual trebuie depășit, pentru a fi mult mai coerenți pentru viitor.
"Ne aşteptam la critici, pentru că nu am făcut un Campionat European bun. Nu e nimeni mulţumit, suntem conştienţi că trebuia să facem mult mai mult, dar trebuie să trecem peste acest moment. E deja trecutul şi trebuie să vedem ce facem în continuare. Cred că să rămâi cantonat în trecut nu e bine. Am făcut greşeli, trebuie să încercăm să ne concentrăm pentru ce avem de făcut în continuare", a continuat Chiricheș.
Deci e clar, n-ar trebui să mai pomenim vreodată c-am fost în fața unei semifinale de campionat mondial, căci ține de trecut și oricum râmâne un barem ce cu greu mai poate fi atins în condițiile actuale.

Mai multă posesie, demoralizare, presiune foarte mare
"Dacă am fi avut mai mult posesia, poate altfel ar fi stat lucrurile. Şi acel gol, cu Elveţia, ne-a demoralizat. Cu Albania a fost pur şi simplu o neatenţie şi s-a ajuns la golul primit. Cu Albania nu am fost atât de percutanţi, mai concentraţi, dar cred că am avut controlul jocului. Ei, în prima repriză, n-au avut faze să înscrie. Am controlat jocul, dar nu am reuşit să înscriem. Toată lumea şi-a dorit foarte mult, dar probabil şi presiunea foarte mare...cred că ăsta a fost principalul motiv", a mai declarat Vlad Chiricheş.

Știam asta, România este una dintre echipele care se demoralizează ușor, ba că primesc gol dintr-o greșeală, ba din neatenție, ba prea devreme, ba prea târziu. Cum reușesc alții să treacă de șocurile astea și să demonstreze suporterilor, dintre care unii chiar îi divinizează, că măcar vor să treacă de depresie și aleargă, se bat, se luptă pentru fiecare minge, rămâne desigur un mister la care deocamdată nici Vlad Chiricheș, și nici vreun alt coechipier de-ai săi, nu pot răspunde, pentru că nu simt, nu știu și nici nu vor afla vreodată...

Alte stiri din Sport

Ultima oră