VIDEO. Suporter român bătut cu bestialitate la meciul Astrei la Londra?

26 Aug 2016 | scris de Cristi Semeghin
VIDEO. Suporter român bătut cu bestialitate la meciul Astrei la Londra?

Suporterii lui West Ham United sunt printre cei mai contondenți din tagma hooligans. Nu e vorba cum s-ar crede de niște "șunci unite în vest", "ham" provenind dintr-un arhaic "hamm" - ținut dintre mlaștini. Dar chiar ș-așa, tot violenți rămân!

După ce la ultimul meci susținut pe propriul stadion, ce urma să fie demolat, au atacat cu pietre autocarul lui Manchester United, la meciul din play-off-ul Europa League, disputat în compania giurgiuvenilor, un spectator a fost surprins cărând niște pumni zdraveni altuia, după ce-au schimbat câteva fraze probabil la fel de dure.

Media online românească. simțind mirosul de vizitatori plutind alene și nedisturbat prin aer, a sărit imediat să catalogheze victima drept un suporter român, deși, cei mai cunoscuți suporteri ai Astrei, chiar și pe stadionul din Giurgiu, sunt cei inscripționați pe niște pânze, care acoperă una dintre peluze.

Răbufnirea de violență de pe Olympic Stadium i-a consternat și pe adevărații suporteri ai "ciocănarilor", care au reclamat pasivitatea stewarzilor, mai degraba interesați de desfășurarea jocului, decât de protejarea spectatorilor.

Despre ce se întâmplă în internetul nostru, lucrurile stau la fel de prost: nicio sursă din cele citate de articolele apărute pe această temă nu menționează faptul că suporterul bătut ar fi cu certitudine român, ci doar că sunt unele zvonuri, ce urmează să fie cercetate și ulterior confirmate sau infirmate de clubul englez și de poliție. Și dacă e să cercetezi imaginile, victima, după aparențe ar fi de origine pakistaneză, dar cum noaptea trecută au fost prinși la graniță 28 de refugiați, cine știe dacă nu cumva, chiar și așa, să fi avut cumva cetățenie română...

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră