TURUL FRANŢEI. Ce se întâmplă cu Tinkoff după abandonul lui Contador

10 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Ce se întâmplă cu Tinkoff după abandonul lui Contador


Se vorbeşte tot mai mult despre dispariţia echipei Tinkoff la finalul acestui an. Contador negociază deja cu Trek, însă spaniolul nu este singurul rutier valoros aflat sub contract cu miliardarul rus Oleg Tinkov. Polonezul Rafal Majka şi cehul Român Kreuziger sunt şi ei oameni importanţi.


Abandonul lui Contador reprezintă o lovitură grea primită de echipa rusă, însă faptul este consumat şi de acum înainte se va miza doar pe câştigarea tricoului alb cu buline roşii, pe care şi-l doreşte polonezul Rafal Majka. Pentru patronul Oleg Tinkov, decizia de duminică a spaniolului reprezintă o mare dezamăgire. Rusul şi-ar fi dorit ca echipa pe care o finanţează să câştige Turul Franţei înainte de dispariţie, însă se vede nevoit să fie martor la al doilea abandon al rutierului spaniol, după cel din 2014.


"Este o veste proastă. A fost ultima mea încercare de a câştiga Turul Franţei. Este o adevărată ruşine. Nu a fost o surpriză pentru mine, pentru că eu sunt în echipa şi am ştiut că Alberto nu a putut mai mult. Echipa noastră nu a mers deloc bine în ultimele cinci zile pentru că noi am stat în jurul lui Contador şi am încercat să-l ajutăm. Peter Sagan a fost în galben, dar a trebuit să meargă tot pentru Contador. Este o uşurare acum, că el a plecat acasă pentru a se pregăti pentru Turul ", a spus Tonkov.


"Cursa merge mai departe şi vom lupta pentru tricoul alb cu buline roşii şi pentru tricoul verde. Ne-am propus să câştigăm câteva etape. Rafal Majka este un luptător. El nu se simte bine, pentru că el a fost în două evadări consecutive, dar el a fost bun astăzi. Sper să poată lupta pentru tricoul alb cu buline roşii", a completat miliardarul rus.

Alte stiri din Sport

Ultima oră