TURUL FRANŢEI. Contador este la pământ, dar nu se predă

06 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Contador este la pământ, dar nu se predă


Alberto Contador, de la Tinkoff, nu a rezistat primei etape montane din Turul Franţei şi are acum un handicap şi mai mare faţă de ceilalţi oameni care lupta pentru tricoul galben. De la începutul competiţiei şi până acum, ibericul are în „palmares” două căzături, dar asta nu îl descurajează deloc. Câştigătorul ediţiilor din 2007 şi 2009 a pierdut în runda a 5-a, când s-a ajuns la Le Lioren, încă 33 de minute. Acestea se mai adaugă celor 48 din celelalte zile şi întregesc un decor fără prea multe speranţe.


"Am pierdut şi mai mult timp, dar pentru mine nu este totul pierdut. O să încerc să recuperez în acest weekend. Ştiu că va fi foarte dificil, dar moralul meu este încă bun. A fost un început teribil în Turul Franţei, dar nu am de gând să renunţ. Astăzi nu m-am simţit bine deloc”, a declarat Contador.


Etapa a fost câştigată de către Greg Van Avermaet, de la BMC Racing, care a preluat şi tricoul galben. Contador a fost victima unui atac pornit de la Romain Barde, de la AG2R La Mondiale, şi continuat de către Movistar. „Am ştiut că Movistar vrea să-mi facă ziua grea. Au pedalat cât au putut de tare. Eu sunt fericit că nu am pierdut mai mult timp decât mă aşteptăm, sincer. Trebuie să fiu realist şi să recunosc că acest turneu va fi mai greu decât mi-aş fi dorit”, a comentat spaniolul.


Rutierul de la Tinkoff şi-a prezentat planurile pentru următoarele etape. „Eu sunt întotdeauna mai optimist că oricine şi voi lupta până la sfârşit. Corpul meu are nevoie de timp pentru a se recupera. Nu voi renunţă niciodată”, a spus cel aflat la un minut şi 21 de secunde în spatele lui Froome şi Quintana.

Alte stiri din Sport

Ultima oră