Turneul de tenis de la Roland Garros va fi amânat cu o săptămână

08 Apr 2021 | scris de I.D.
Turneul de tenis de la Roland Garros va fi amânat cu o săptămână

Turneul de tenis de la Roland Garros va fi amânat cu o săptămână.   

Programată inițial între 23 mai şi 6 iunie, ediţia 2021 a turneului de tenis de la Roland Garros urmează să debuteze cu o săptămână mai târziu, relatează France Presse, preluată de Europa FM.

Marele Şlem parizian se va derula între 30 mai şi 13 iunie, potrivit unei surse din cadrul organizaţiei, care a confirmat o informaţie difuzată anterior de cotidianul L’Equipe, care a precizat că Federaţia franceză de tenis (FFT) urmează să oficializeze rapid această amânare.

O ajustare care ar putea permite, eventual, primirea unui număr mai mare de spectatori la meciuri, în ipoteza în care restricţiile sanitare legate de pandemia de Covid-19 vor fi relaxate până atunci.

Ministerul francez al Sportului a indicat marţi că sunt în curs discuţii privind ‘decalarea cu câteva zile’ a turneului şi ‘modalităţile de primire a publicului’.

‘Au loc discuţii cu organizatorii mai ales în ce priveşte modalităţile de primire a publicului. Se discută despre o declare cu câteva zile’, a anunţat ministerul.

În urmă cu o săptămână, Gilles Moretton, noul preşedinte al Federaţiei franceze de tenis (FFT), a afirmat că lucrează la aproape toate scenariile, singurele pe care ‘nu îndrăzneşte’ să le ia în calcul fiind extremele: desfăşurarea cu tribunele pline şi anularea.

În 2020, turneul de la Roland Garros a fost amânat mai multe luni şi s-a desfăşurat la sfârşitul lui septembrie, organizatorii permiţând accesul în tribune pentru un număr maxim de 1.000 de spectatori pe zi, deşi iniţial şi-ar fi dorit un număr de peste zece ori mai mare.

De altfel, pandemia a perturbat puternic calendarul sezonului trecut din tenisul mondial, multe turnee fiind amânate sau anulate, aşa cum a fost cazul turneului de la Wimbledon, care nu s-a mai disputat in 2020.

Alte stiri din Sport

Ultima oră