Trei din patru.Spaniolii domină fotbalul european

06 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Trei din patru.Spaniolii domină fotbalul european

Din nou La Liga domină fotbalul european:din cele patru finaliste trei vin din campionatul iberic. Ar fi fost culmea ca Villareal să câştige în fata celor de la Liverpool şi sa joace finala cu Sevilla. Dar şi asa performanţa echipelor spaniole e de remarcat.

In Liga Campionilor,Real întalneşte Atletico,o reeditare a finalei de acum două ediţii. Atletico e pe val,multă lume o vede favorită dar Real,cu un lot,totuşi , mai valoros va încerca sa transforme un sezon ce părea ratat într-unul de vis.

E de reţinut că se vor întalni doua echipe care practica un fotbal “anti-tiki-taka” iar fanii Barcelonei nu ştiu cum sa privească acest meci. A şi apărut propunerea ca suporterii Barcelonei să susţină,doar pentru o zi, Atletico pentru că,nu-i aşa rivalii istorici sunt cei de la Real.

Interesantă este şi finala Uefa League unde Sevilla,câştigătoarea ultimelor două ediţii,va întâlni Liverpool-ul renăscut sub conducerea agitatului şi spectaculosului Klopp. Dacă va câştiga clubul englez,se poate spune că antrenorul german şi-a făcut o intrare de excepţie in fotbalul insular-antrenează totusi doar de o jumătate de an.

Un lucru e cert:câştigaăoarea Ligii Campionilor va fi o echipă spaniolă. Adica al optulea trofeu UCL adjudecat de o echipă spaniola în acest secol.Iar in Uefa League spaniolii s-au impus de 7 ori. Şi tot în ultimii ani naţionala Spaniei a luat două titluri europene şi unul mondial. Care o fi secretul?

Probabil că exista un singur răspuns:spaniolii mizează pe atac şi sunt preocupati doar să dea mai multe goluri decat adversarii.

De aceea şi fotbalul lor e atât de spectaculos şi le aduce atît de multe trofee.

Alte stiri din Sport

Ultima oră