Top atleți ale căror rezultate au pus România pe harta internațională a sportului

10 Mai 2021 | scris de A.V.
Top atleți ale căror rezultate au pus România pe harta internațională a sportului Galerie foto (5)

În ceea ce privește rezultatele la competițiile internaționale din domeniul sportiv, România a fost întotdeauna în top. Fie că discutăm de gimnastică, fotbal, tenis sau chiar șah, atleții români au reprezentat cu mândrie țara noastră pe podiumuri din toată lumea. Din acest motiv, mulți români au transformat competițiile internaționale într-o oportunitate de a face bani utilizând NetBet pariuri sportive sau alte platforme pentru a paria pe meciurile din fiecare zi. Printre cei mai iubiți sportivi români care au făcut performanță în domeniile lor de activitate se numără:

Simona Halep (tenis)

Campioana noastră la tenis se află momentan pe locul 3 mondial, dar a reușit performanța de a se clasa pe locul 1 în 2017 precum și în 2019, stând pe această poziție timp de 64 de săptămâni. Simona este cea mai titrată jucătoare de tenis din România, câștigând de-a lungul carierei la simplu 20 de turnee.

Nadia Comăneci

Cea mai cunoscută și iubită gimnastă româncă, „zeița de la Montreal” a reușit să fie prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Aceasta a câștigat nu mai puțin de 5 medalii olimpice de aur, fiind considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX.

Gheorghe Hagi

Un fost fotbalist român care a reușit să își reprezinte țara cu mândrie, fiind considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din Europa anilor 1980-1990. Compatrioții săi îl consideră chiar și în acest moment cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. De-a lungul carierei fanii i-au atribuit mai multe porecle reprezentative, printre care se numără „campionul”, „regele” și „Maradona din Carpați”.

Ilie Năstase

Fiind unul dintre cei mai importanți și implicați jucători de tenis ai anilor 1970, Ilie Năstase a reușit să ajungă numărul 1 mondial de 2 ori, în 1972 și 1973. De-a lungul carierei a câștigat 58 de titluri la simplu. Ilie Năstase este considerat unul dintre fondatorii tenisului modern.

Ivan Patzaichin

Sportivul este un fost canoist român, câștigând medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară de 4 ori, în 1968, 1972, 1980 și 1984, precum și medalia de argint de 3 ori. În prezent antrenează lotul olimpic de caiac canoe al României.

Marii sportivi ai țării nu vor fi uitați niciodată deoarece au lăsat în urmă rezultate istorice și au bucurat inimile a milioane de români. Din fericire, aceștia reușesc să își transmită mai departe pasiunea prin tinerii care le urmează pașii, mulți dintre ei devenind antrenori după încetarea carierei de performanță în sportul care i-a consacrat.

Chiar dacă pandemia a dat peste cap planurile tuturor și a făcut ca antrenamentele și competițiile să se desfășoare în condiții nu tocmai potrivite, motivația atleților români rămâne la fel de ridicată precum în anii trecuți. Generațiile tinere se antrenează din greu să obțină cel puțin rezultatele pe care le-au avut mentorii lor.

Cea mai ușoară cale să aflați ce mai fac sportivii noștri în ultimul timp este să urmăriți site-urile de profil, cum ar fi https://www.gsp.ro. În acest fel vă asigurați că nu pierdeți nicio noutate din viețile lor și îi puteți încuraja prin intermediul rețelelor de socializare.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră