Tenis: Acuzaţii de meciuri trucate cu implicare a 16 jucători din top 50, câştigători de Grand Slem

18 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Tenis: Acuzaţii de meciuri trucate cu implicare a 16 jucători din top 50, câştigători de Grand Slem


BBC şi Buzz Feed, care nu dau nume de jucători, susţin că au avut acces la probe de corupţie la scară mare din arhive secrete. Aceste documente sunt legate de o anchetă dusă de ATP, instanţa care coordonează circuitul profesional, în 2007. Ele arată că grupuri de pariori din Italia şi Rusia au mizat sume importante de bani pe meciuri trucate.

Tenisul are o problemă serioasă căreia nu-i poate face faţă
Documentele obţinute arată că ancheta a permis descoperirea faptului că organizaţii de pariu ilegale din Rusia, din nordul Italiei şi din Sicilia au câştigat sume foarte mari pentru meciuri despre care anchetatorii cred că au fost trucate, afirmă BBC. Media precizează că sunt vizate trei meciuri disputate la Wimbledon.

BBC explică faptul că asociaţia europeană pentru jocuri şi pariuri online (EGBA) a semnalat că aproximativ 50 de meciuri la Tennis Integrity Unit sunt suspecte doar în 2015. Potrivit acestei organizaţii, tenisul atrage mai multe pariuri ilegale comparativ cu alte discipline sportive, ceea ce confirmă, în Buzz Feea, responsabili din industria pariurilor, agenţi ai poliţiei internaţionale şi experţi.

Sectorul tenisului mondial are serioase probleme cu meciuri trucate la care nu poate face faţă, acuză site-ul online, potrivit căruia reprezentanţi ai grupurilor de pariuri clandestine luau legătura cu jucători în camerele lor de hotel, unde le promiteau 50.000 de dolari sau mai multe recompense pentru a truca meciul. În vizor sunt turneele Wimbledon, Roland-Garros...

Alte stiri din Sport

Ultima oră