Simona Halep a pierdut în finala turneului de la Beijing

08 Oct 2017
Simona Halep a pierdut în finala turneului de la Beijing

Simona Halep, nr.1 mondial, a pierdut, duminică, în finalal turneului WTA de la Beijing, în faţa Carolinei Garcia. Jucătoarea franceză s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6 (7-4).

"Am făcut tot ce am putut, dar Caroline a jucat foarte bine. Felicitări, ai făcut o treabă bună câştigând doua turnee la rând. Felicitări şi mult succes pe viitor!

Nu pot fi tristă pentru că am pierdut meciul, am avut o săptămână uimitoare. De mâine voi fi numărul unu, este un vis devenit realitate. Vreau să mă bucur de acest moment. Mi-aş fi dorit să câştig, un trofeu înseamnă mult, dar nu am putut. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit, este un turneu minunat, care îmi ra va rămâne în inimă", a declarat Halep, după meci.

"Cred că incredibil este cuvântul perfect pentru a descrie această perioadă. Nu mă aşteptam, atunci când am venit în China, că voi pleca cu două trofee. Vreau s-o felicit pe Simona pentru că a devenit numărul unu în lume, este o perfomanţă remarcabilă. Felicitări, Simona!", a declarat şi Caroline Garcia.

Halep va deveni luni noul număr unu în clasamentul WTA, după ce a trecut în semifinale de Jelena Ostapenko, conform mediafax.ro. Simona Halep este prima jucătoare din România care va ocupa poziţia de lider mondial în clasamentul WTA, şi în acelaşi timp a 25-a jucătoarea din istorie care reuşeşte această perfomanţă.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari. În finala masculină, Rafael Nadal va juca împotriva australianului Nick Kyrgios.

Alte stiri din Sport

Ultima oră