Scandalul acuzaţiei de fraudă fiscală. Ronaldo se simte lezat iar avocatul e trist

14 Iun 2017 | scris de Radu Popescu
Scandalul acuzaţiei de  fraudă fiscală. Ronaldo se simte lezat iar avocatul e trist

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, care riscă să fie urmărit în justiție pentru o presupusă fraudă fiscală de 14,7 milioane euro, se simte "lezat" de această afacere, a declarat avocatul său, citat de AFP,scrie agerpres.ro.

 

 

"Această informație a fost o surpriză total pentru jucător, care se simte lezat, ceea ce mi-a dat o responsabilitate specială și un impuls pentru a-mi asuma în numele său această senzație de tristețe și nedreptate", a afirmat Antonio Lobo Xavier într-un interviu acordat postului portughez de televiziune SIC Noticias.

"Nu accept acuzația de sustragere de la plata impozitelor. Cazul lui Messi și al altor jucători acuzați în acest cadru este diferit, deoarece aceștia nu au declarat nimic, în timp ce Cristiano a făcut-o", a adăugat el.

Într-un comunicat dat publicității marți, Parchetul din Madrid a anunțat că a depus o plângere împotriva lui Cristiano Ronaldo pentru patru presupuse delicte împotriva Trezoreriei publice, corespunzând exercițiilor fiscale cuprinse între 2011 și 2014.

Ca și în cazul lui Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare, drepturile de imagine, veniturile legate de contractele publicitare pe care sportivii pe pot încasa prin intermediul unor societăți din străinătate, reprezintă miza acestui caz cu care se confruntă Cristiano Ronaldo, cvadruplu câștigător al Balonului de Aur.

Potrivit ministerului public spaniol, atacantul lui Real Madrid "a profitat de o structură creată în 2010 pentru a ascunde de fisc veniturile generate în Spania de drepturile de imagine".

"Cristiano Ronaldo a declarat veniturile sale în raport cu drepturile sale de imagine în 2014, care implică de asemenea cei trei ani precedenți", a asigurat Lobo Xavier.

"Nu există precedente sau instrucțiuni administrative. Ronaldo și consilierii săi au estimat că 20 din totalul drepturilor de imagine au legătură cu Spania, nu au ascuns nimic", a mai precizat avocatul.

Juristul a subliniat, totodată, că este vorba de "un diferend tehnic", iar clientul său a utilizat același regim fiscal ca și în anii petrecuți în Anglia, la Manchester United (2003-2009).

Aflat în prezent în cantonament cu selecționata Portugaliei în vederea participării la Cupa Confederațiilor (17 iunie-2 iulie), Cristiano Ronaldo riscă, dacă va fi urmărit în justiție și condamnat, o amendă "de cel puțin 28 milioane euro", precum și "o pedeapsă cu închisoarea pentru patru delicte fiscale, între care trei agravante", a indicat sindicatul Gestha al tehnicienilor Ministerului Finanțelor spaniol.

Alte stiri din Sport

Ultima oră