Rusia, mulțumită de realegerea lui Blatter în postul de președinte al FIFA

30 Mai 2015
Rusia, mulțumită de realegerea lui Blatter în postul de președinte al FIFA
Rusia, țara gazdă a Cupei Mondiale din anul 2018, s-a declarat mulțumită de realegerea lui Joseph Blatter în postul de președinte al FIFA, scrie Agerpres. Cu toate acestea, Rusia a făcut apel la "efectuarea de schimbări" în cadrul instanței fotbalistice mondiale.

 "Suntem, desigur, mulțumiți de rezultat, în ansamblul său. În calitate de membru al familiei europene, noi considerăm că este necesar să tragem concluziile și să realizăm tot ceea ce este posibil pentru efectuarea de schimbări", a declarat ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko.

Diplomația rusă a reproșat Washingtonului "o aplicare ilegală a legii americane în afara teritoriului" Statelor Unite, iar președintele rus Vladimir Putin a văzut în acțiunea justiției americane o "tentativă" a SUA de a "împiedica realegerea domnului Blatter" în fruntea FIFA.

Joseph Blatter a câștigat, vineri, al cincilea mandat la șefia FIFA, după ce Prințul iordanian Alin bin Al Hussein s-a retras.

La primul tur de scrutin, Blatter a obținut 133 de votui, iar Prințul Ali 73 de voturi, motiv pentru care a fost nevoie de organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. Totuși, contracandidatul lui Blatter s-a retras, așa că acesta a câștigat.

La Congresul de la FIFA au votat reprezentanți a 209 federații membre.


Alte stiri din Sport

Ultima oră