Guraj, nea Puiule, că te tai!

14 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Guraj, nea Puiule, că te tai!


“Tricolorii” au punctat la impresia artistică în meciul cu Franţa, pierdut cu 2-1 la debutul la EURO 2016, numai că pentru a trece de faza grupelor echipa naţională are nevoie de puncte. Miercuri, de la ora 19:00, România întâlneşte Elveţia într-un joc de totul sau nimic. Selecţionerul Anghel Iordănescu este de părere că ambele formaţii pornesc cu şanse egale si a rememorat la Paris clipele trăite în urmă cu 22 de ani, atunci când “naţionala” a întâlnit reprezentativa Ţării Cantoanelor la World Cup SUA  1994. “Veneam după o partida cu Columbia, câştigată cu scorul de 3-1, şi sincer am intrat un pic înfumuraţi pe teren, dar am amintirea că am legat o prietenie cu antrenorul Elveţiei de atunci, Roy Hodgson, actualul selecţioner al Angliei'', a spus Iordănescu.


În ceea ce priveşte jocul de miercuri, Generalu’ îşi face curaj singur: ''Trebuie să fim realişti, este un meci pe care ambele echipe îl pot câştigă. Din cei 23 de jucători din lotul Elveţiei, 18 joacă în campionate puternice, în Germania, Anglia, Franţa, Italia. Este o echipa cu mare experienţă, iar din 2004 a participat la toate turneele finale majore şi sunt convins că va fi un meci dificil'', a declarat Iordănescu.


Cristi Săpunaru, unul dintre puţinii jucători cu experienţă ai României, este conştient de faptul că alt rezultat decât victoria reduce aproape de zero şansele de a trece de faza grupelor la EURO 2016. ''A fost o mică frustrare, pentru că am făcut un meci bun cu Franţa. Am jucat cu o candidată la titlul european. Elveţia este o echipa foarte bună, dar sperăm să câştigăm şi să ne apropiem de calificare. Fiecare meci e diferit, sunt trei adversare în grupa, fiecare e valoroasă şi are stilul sau. Elveţia a arătat că e o echipa bună şi are deja trei puncte'', a spus Săpunaru.

Alte stiri din Sport

Ultima oră