România, calificare dramatică în semifinalele CM de Handbal, după un joc SENZAȚIONAL!

16 Dec 2015 | scris de Cristi Severin
România, calificare dramatică în semifinalele CM de Handbal, după un joc SENZAȚIONAL!

Ca spectator la meciul României cu Danemarca, din sferturile Campionatului Mondial de Handbal, trebuia să ai și nervii, dar și inima la fel de tari, iar cei care l-au pierdut, au ratat șansa de a povesti nepoților încă o întâmplare minunată, așa cum doar în sport se pot petrece povești la fel de frumoase ca cele ale Crăciunului.

Fetele noastre au fost peste daneze la toate capitolele, începând cu frumusețea și terminând cu tehnica sau tactica jocului. Și asta în ciuda atmosferei create de nebănuit de pătimașii suporteri danezi, care au umplut până la refuz sala de joc, una polivalentă, așa cum și Bucureștiul ar merita să aibă, dar încă n-o are.

Echipa noastră a fost senzațională, și a controlat partida, cu mici excepții, de la un capăt la celălalt. Trasee, joc combinativ, pătrunderi, angajări, pase pe care doar minți conectate la țelul comun al victoriei le puteau înțelege. Am condus tot timpul, am înscris în momente de inferioritate, ne-am bătut pe semicercul nostru pentru fiecare minge.

Paula Ungureanu, portărița noastră, a făcut un meci excepțional, salvând 11 mingi, iar Cristina Neagu a demonstrat că este cea mai bună jucătoare a lumii, înscriind de 15 ori, doar trei goluri fiind din lovitură de la șapte metri, în condițiile în care, în repriza a doua, a fost ținută om la om pe tot terenul.

Momentul cel mai dramatic, cel în care îți venea să-ți iei laptop-ul, fiindcă evident nu ești abonat la televiziunea care a transmis partida, și cauți streamuri video pe internet, asta pentru că televiziunea națională are doar numele, nu și capacitatea de a mai transmite evenimente sportive de asemenea anvergură, s-a consumat la finalul primelor 60 de minute de joc. Era 27 egal, iar România avea posesia în ultimele nouă secunde de joc. O schemă de joc a strecurat-o pe Aurelia Brădeanu printre două malace daneze, care au tamponat-o în momentul aruncării. Arbitrele, două gemene cu nume italienesc, dar despre care am aflat c-ar fi franțuzoaice, au fluierat corect, așa cum le mulțumim că au făcut-o pe durata întregii partide, lovitură de la șapte metri. Urma să bată Cristina Neagu, fără emoții, suntem în semifinale, spunea fiecare dintre neuroni, nu numai cei subiectivi, ci și cei raționali. Neagu e jucătoarea partidei, Neagu urma să înscrie... Dar a ratat, sau a apărat portărița daneză, trimițând meciul în prelungiri.

Brusc, toți neuronii privitorului își aduceau aminte ca noi suntem români și că acest eveniment urma să ne marcheze psihic. N-a fost așa, fetele au strâns din dinți, au mers mai departe și pas cu pas, au măcinat neîncrederea noastră, și, poate de moment, chiar și pe a lor.

Am învins tot în ultimele secunde, Ada Nechita fiind autoarea golului care ne duce în semifinale unde vom întâlni Norvegia, învingătoare în meciul cu Muntenegru, 26-25. Putem visa, putem spera, avem echipă, avem valoare, Hai România!

_____________________ 

Cristina Neagu: "În primul rând, sînt extrem de fericită pentru această victorie. Acel 7 metri ratat ne putea costa semifinala. Am încercat să-mi revin. Ne-am mobilizat şi am câştigat împotriva tuturor. Şi chiar mă refer la toată lumea. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat pentru cele trei înfrângeri la rînd.

Cînd spunem că jucăm pentru noi ne referim la prieteni, familie şi cei care ne-au sprijinit şi în momentele grele. Am făcut o partidă extraordinară. Nu am cuvinte să spun cât de mândră sunt de această echipă. Le mulţumesc din suflet oamenilor care au venit să ne susţină aici, dar şi în faţa televizoarelor", a spus Cristina Neagu la DolceSport.

Despre semifinala cu Norvegia: "A câştigat Norvegia în celălalt meci? N-am câştigat niciodată în ultimii 10-15 ani parcă, nu ştiu. E un moment mare în handbalul românesc. Ne bucurăm în seara asta, ne odihnim mâine şi vedem ce vrea Dumnezeu în semifinale"

_____________________

 

Tomas Ryde:"Am încercat să nu fiu emotiv în acest meci. Se puteau întâmpla multe. Am încercat să găsim soluții în apărare. Colaboratorul meu, Costică Buceschi, e perfect. Știam că vor încerca s-o blocheze pe Cristina Neagu. Nu pot fi supărat pe Cristina pentru ratarea acelui 7 metri din final.

Când am cîștigat cu Viborg Champions League am trăit aceleași sentimente. Danezele au avut sprijinul publicului, a fost dificil pentru noi. Nu mă gîndesc la meciul cu Norvegia. Ați văzut ce se poate întâmpla. În seara asta bem un pahar de vin. Mâine o luăm de la capăt", a declarat selecționerul României, la Dolcesport.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră