O româncă de 16 ani bate la ușile Formulei 1: Mașinile nu sunt doar pentru băieți

28 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
O româncă de 16 ani bate la ușile Formulei 1: Mașinile nu sunt doar pentru băieți

Iar visul nu este atât de departe, fiindcă Alexandra este deja pilot de Formula 4 în Marea Britanie. “Eu vreau să concurez cel puțin în Indycar, dar visul meu rămâne Formula 1”, spune adolescenta, pentru Bild.

De curând a fost invitată de Force India la Monza, pentru a vedea boxele lui Nico Hulkenberg. Îl cunoaste bine pe fiul lui Michael Schumacher, Mick (17 ani), care concurează în Formula 4 din Germania și Italia.

“L-am întâlnit și pe Michael Schumacher în 2012. Am avut permisiunea să concurez pentru echipa sa KSM-Team. Am tremurat când am stat în fața lui. A fost foarte drăguț și mi-a dat multe sfaturi utile”, îşi aminteşte tânăra.

Idolul ei este un alt pilot german. “Sebastian Vettel. Sunt îndrăgostită de el. Dacă nu ajung în Formula 1, atunci mă căsătoresc cu el. Oricum, primesc mesaje și de la alți piloți tineri din Formula 1”, se mândrește ea.

Pasiunea pentru curse a început de aproape 10 ani, iar la vârsta de 9 ani s-a urcat prima dată la volan. “Doi ani a fost nevoie, ca să îi conving pe ai mei, că prefer să merg la carting, decât să mă joc cu păpușile. Într-un final au înțeles”.

De atunci concurează pentru Richardson Racing. “Sunt un pilot controlat, dar agresiv”, susține ea. Nu este singura fată din Formula 4. Nemțoaica Carrie Schreiner s-a aflat deja de două ori în top 10.

“De ce nu concurează mai multe fete? Fiindcă nu au curajul necesar. Plus că mulți au cred și acum că mașinile sunt pentru băieți. Asta e o prostie uriașă”, a încheiat Alexandra.

Alte stiri din Sport

Ultima oră