Şi-a anuţat retragerea cu lacrimi în ochi

11 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
Şi-a anuţat retragerea cu lacrimi în ochi


Născut în Catalunya, dar acum stabilit în Andorra, rutierul de la Katusha a susţinut o conferinţă de presă în care a confirmat faptul că la finalul lui 2016 se va retrage. „Aş dori să va anunţ că acesta este ultimul an în care voi mai concura. Aş vrea să se oprească timpul pentru că încă sunt la un nivel bun. Îmi place acest sport şi nu aş schimba nimic după aceşti ani petrecuţi printre profesionişti. Aş vrea să mulţumesc familiei şi tuturor celor care m-au sprijinit în cariera mea”, au fost cuvintele prin care spaniolul şi-a anunţat retragerea.


În vârstă de 37 de ani, Rodriguez şi-ar fi dorit să câştige etapa a 9-a a Turului Franţei, încheiată chiar în Andorra, dar s-a consolat însă cu faptul că la momentul anunţului legat de retragerea sa este pe locul cinci în clasamentul general, la 37 de secunde în urma lui Chris Froome, cel care deţine tricoul galben după prima săptămâna din Marea Buclă.


Spaniolul a fost unul dintre cei mai buni căţărători ai ultimului deceniu şi are în palmares clasări pe podium în toate cele trei mari tururi. În 2010 a condus în Turul Spaniei, însă a pierdut tricoul roşu, destinat liderului clasamentului general, la contratimp, şi a trebuit să se mulţumească doar cu locul al treilea. În 2012, în Turul Italiei, a pierdut tricoul roz pentru o întârziere de numai 16 secunde faţă de canadianul Ryder Hesjdal. În acelaşi an, în Turul Spaniei a fost din nou lider, dar Alberto Contador l-a depăşit în ultima săptămâna. În 2013, la ediţia centenară a Turului Franţei, s-a clasat pe locul al treilea, însă pentru el acest lucru a fost sinonim cu o victorie.


Rodriguez a devenit rutier profesionist în anul 2001, fiind poreclit la acea vreme Purito sau Micul trabuc. După trei sezoane la echipa lui Manolo Saiz, timp în care a reuşit o victorie în cursa Paris – Nişă, a trecut la Saunier-Duval, iar după două sezoane s-a alăturat celor de la Caisse d'Epargne. În 2007 a devenit campionul Spaniei la ciclism, iar un an mai târziu s-a clasat pe locul opt în Vuelta, în vreme ce în 2009 a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial. În 2010 a semnat cu Katusha, echipa cu care a avut cele mai bune rezultate din carieră.

Alte stiri din Sport

Ultima oră