Pep şi Mou. Vremuri grele se arată...

24 Oct 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Pep şi Mou. Vremuri grele se arată...

 

A trecut o lună de cînd Manchester City nu a mai cîştigat un meci. Ultimul dintre ele ,cu Southampton, chiar la Manchester s+a încheiat cu un 1-1 chinuit. Ca să nu mai vorbim de umilinţa de la Barcelona-4+o pentru catalani.

Pare că toată lumea din Premier League s-a prins de stilul lui Guardiola-iar milionarii nu mai sperie pe nimeni. Guardiola se agită,dă explicatii peste explicaţii dar echipa se mişcă greu,fără vlagă. Începi să înţegi că fotbalul de posesie are nevoie de un star care să inspire şi să rupă ritmul jocului. Barcelona îl are pe Messi care dă altă dimensiune jocului. Fără el,probabil Barcelona nu ar mai avea acel „indefinit” pe care adversarii nu reu;esc să-l descifreye-veyi meciul cu Valencia de sîmbătă. Şi cum City nu are un asemenea jucător echipa lui Guardiola nu poate ajunge la nivelul Barcelonei.

Probabil ca Pep va găsi soluţii, va remonta echipa mai ales că în Premier League nu sunt cine ştie ce echipe „galactice”. Dar aventura lui Pep în Anglia riscă să eşueze lamentabil. Dacă la Barcelona a avut curajul să se debaraseze de Ronaldinho şi Ibrahimovici avînd intuiţia că Messi reprezintă cheia succesului total aici, la City, riscă mult încercînd să scape de Aguerro-ai alt Messi să pui în loc?

Dar catalanul e obişnuit să joace la risc...

Manchester City se menţine în continuare pe primul loc, la egalitate de puncte cu Arsenal şi Liverpool.

Mai dificilă e situaţia lui Mourinho care a „reuşit” să o readucă pe Manchester United ]n epoca Van Gaal-o lungă rătăcire în deşert. Echipa joacă prost iar înfrîngerea cu Chelsea -un neverosimil 0-4- face din Mourinho un candidat serios la demitere. Venirea lui United a însemant declamşarea unui orizont de aşteptare uriaş şi în care fanii îşi vedeau deja echipa revenind la gloria de pe vremea lui Fergusson.

Mourinho este un excelent tehnician care încearcă să speculeze punctele slabe ale adversarilor-şi de multe ori i-a ieşit. Dar nu un creator de echipe care să inoveze şi să aibă alura magică a liderului...

Manchester United ocupă locul 7-nimeni nu ar fi anticipat o asemenea evoluţie.

Pep şi Mou-greu se cîştigă gloria şi,aproape mereu, greu de menţinut. Mai ales cînd vremuri grele se arată...

Alte stiri din Sport

Ultima oră