41 de ani de când Nadia Comăneci fascinează planeta. Regina de la Montreal primea nota 10 (VIDEO)

18 Iul 2017 | scris de Marina Constantinoiu
41 de ani de când Nadia Comăneci fascinează planeta. Regina de la Montreal primea nota 10 (VIDEO) Galerie foto (2)

Atunci, la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă din istoria olimpiadei care a primit nota perfecțiunii, 10.0, pentru evoluția sa la paralele. Ea a devenit și cea mai tânără medaliată cu aur din istoria Olimpiadei.

Potrivit unui sondaj INSCOP, Nadia Comăneci este „personalitatea sportivă cea mai apreciată de români”, urmată de Simona Halep și de Gheorghe Hagi.

Nadia se situează în fruntea topului cu un procentaj de 95,5%. Urmează Simona Halep, care întrunește aprecierea a 93,8% dintre respondenți (70,3% declarând că au o părere foarte bună despre tenismenă), iar pe poziția a treia se situează Gheorghe Hagi, cu 90,8% aprecieri foarte bune și bune (63% dintre respondenți au indicat că au o părere foarte bună).

Despre nota de 10 din 1976 mai trebuie spus că, fiind obținută pentru prima oară în istoria acestui sport, nici măcar tabela electronică de afișaj nu era pregătită pentru o astfel de performanță.

În condițiile în care oficialii nu se așteptau ca vreo gimnastă să atingă perfecțiunea, tabela electronică instalată în arena de la Montreal nu avea spațiul necesar pentru a cuprinde toate cele patru cifre care să ilustreze nota perfectă, contribuind astfel la amplificarea emoțiilor micuței campioane române.

Nadia Comăneci a obținut, de altfel, la respectiva ediție a Jocurilor Olimpice, de șapte ori scorul perfect, câștigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (pe echipe) și una de bronz (la sol), reamintește agerpres.ro.
”De fiecare dată când există un zero în aniversare, este ceva tot mai mare. Au fost 10, apoi 20, apoi 30 iar acum 40 de ani, par multe cifre. Este ca și cum jumătate din viața ta a și trecut”, a declarat Nadia, în urmă cu un an, într-un interviu acordat agenției Reuters.

”Însă atunci când realizezi că au trecut 40 de ani de când s-a întâmplat, parcă te întrebi: 'O Doamne, chiar așa?'. Pentru că este a 41-a aniversare, mă simt ca și cum aș sărbători pe tot parcursul anului. Toată lumea pe care am întâlnit-o în acest an vrea să vorbească despre asta”, a adăugat Nadia.


 

Alte stiri din Sport

Ultima oră