Mircea Sandu, despre echipa lui Burleanu: “Ce fac ei nu are nici o logică. Ei nu au afinitate pentru fotbal”

11 Mai 2015
Mircea Sandu, despre echipa lui Burleanu: “Ce fac ei nu are nici o logică. Ei nu au afinitate pentru fotbal”
Steaua Bucuresti poate castiga titlul de campioana nationala chiar daca la finalul Ligii I se va clasa pe locul al doilea. Acest lucru ar putea fi posibil daca “lanterna rosie” Otelul Galati, care a castigat in retur pe terenul stelistilor, s-ar retrage din competitie inaintea ultimei etape.

In iulie 2014, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice din Romania a fost schimbat de catre FRF. Astfel, la articolul 17 – Retragerea sau excluderea echipelor din campionat – se stipuleaza la alineatul 1, litera b, ca in cazul in care in cursul desfasurarii returului unui campionat, o echipa sau mai multe echipe se desfiinteaza, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competitionala, rezultatele jocurilor disputate in tur se mentin, iar toate jocurile din retur – inclusiv cele care s-au desfasurat pana la data retragerii sau excluderii – ramase a se desfasura conform programului oficial, se omologheaza cu rezultatul de 3-0 in favoarea fiecarei echipe adverse.

Pana in 2014, in situatia unei echipe excluse sau retrase din campionat in timpul desfasurarii returului, rezultatele meciurilor disputate ramaneau cele din teren si doar partidele ramase nedisputate erau omologate cu rezultatul de 3-0 in favoarea fiecarei echipe adverse.

Mircea Sandu a condus vreme de 24 de ani fotbalul romanesc. In luna martie a anului trecut nu a mai candidat pentru un nou mandat de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal si in locul sau a fost ales Razvan Burleanu. Relatiile dintre cei doi sunt cat se poate de reci.

Nasu’ a comentat eroarea existenta acum in ROAF si prin care Steaua poate ajunge sa fie campioana desi pe teren ar putea avea mai putine puncte decat ASA Tg. Mures. “Deocamdata FRF nu functioneaza dupa statutul pe care ei l-au depus. Inca nu a fost aprobat. Sau poate a fost aprobat si nu a iesit motivarea instantei. Schimbarea de regulament pe care ei au facut in ceea ce priveste echipele care sunt retrase sau excluse din campionat in timpul desfasurarii returului nu mi se pare normala. Ce fac ei acum nu are nici o logica. Ei nu au afinitate pentru fotbal, dar nu ma mira din moment ce gandesc cum gandesc. In mod firesc, rezultatele partidelor desfasurate pe teren trebuiesc pastrate. Nu este normal ca ele sa fie anulate, asa cum prevede acum regulamentul. Acum se pot da peste cap toate clasamentele daca o echipa are interes si se retrage din competitie”, a declarat Mircea Sandu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră