Membru al Comitetului Olimpic Tokyo 2020 confirmat pozitiv cu noul coronavirus

22 Apr 2020 | scris de A.A.
Membru al Comitetului Olimpic Tokyo 2020 confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020 a anunţat, miercuri, că un membru al organizaţiei a fost testat pozitiv la noul coronavirus, transmit agenţiile internaţionale de presă, preluate de Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, lucrează la centrul Comitetului, fiind testat pozitiv marţi şi plasat în carantină la domiciliu, a precizat sursa menţionată.

''Comitetul de organizare i-a identificat pe cei cu care a fost în contact apropiat cu pacientul şi aceştia au intrat în izolare la domiciliile lor de azi, în timp ce etajul în care a lucrat individul va fi închis şi dezinfectat'', potrivit unui comunicat.

Cea mai mare parte a membrilor Comitetului Tokyo 2020, circa 3.800 de persoane, a lucrat de acasă din momentul în care guvernul a declarat starea de urgenţă, luna trecută.

Membrii Comitetului Tokyo 2020 lucrează la planurile pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice în 2021, după ce cele două mari competiţii polisportive au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Conform noului program al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ceremonia de deschidere urmează să aibă loc pe 23 iulie 2021, iar cea de închidere pe 8 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 24 august şi 5 septembrie. Iniţial, Jocurile Olimpice erau programate în intervalul 24 iulie-9 august 2020, iar cele Paralimpice între 25 august şi 6 septembrie.

Peste 2,5 milioane de persoane au fost infectate la nivel global cu noul coronavirus, iar 172.927 şi-au pierdut viaţa, potrivit Reuters. Cel puţin 12.000 de oameni au fost testaţi pozitiv în Japonia, iar numărul de morţi era marţi de 276.

Alte stiri din Sport

Ultima oră