Marele jucător de rugby Jonah Lomu a încetat din viață la numai 40 de ani!

18 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
Marele jucător de rugby Jonah Lomu a încetat din viață la numai 40 de ani!

Lomu a fost găsit fără răsuflare în locuința sa din Auckland.
"Familia și prietenii săi sînt devastați. A fost ceva total neașteptat. Jonah și familia sa abia sosiseră din Marea Britanie azi-noapte, iar el a murit în această dimineață, în jurul orei 9 (n.r - marți, ora 22:00 în România)", a confirmat doctorul său pentru jurnaliștii neo-zeelandezi.

Jonah Lomu a fost diagnosticat în 1996 cu sindrom nefrotic, un stadiu evolutiv al unor afecțiuni renale care poate determina insuficiența renală.

A renunțat la sport în 2002, iar un an mai târziu avea nevoie de dializă de trei ori pe săptămână. În vara lui 2004, neo-zeelandezul a fost operat, iar un an mai tîrziu revenea deja pe teren. fără să mai impresioneze. S-a retras definitiv în 2007, după ce nu a fost selecționat pentru Cupa Mondială.

În 2011, organismul său a început să respingă transplantul, fiind nevoie de încă o operație, ajunsese din nou la dializă, de 3 ori pe săptămână cîte 6 ore.

Lomu a vorbit despre problemele sale de sănătate, iar visul său era să fie alături de copiii săi, Bradley (6 ani) și Dhyreille (5 ani), pînă se vor face mari. ”Țelul meu este să trăiesc pînă cînd băieții vor ajunge la 21 de ani. Nu există garanția că se va întîmpla asta, dar pe asta mă concentrez. E un lucru pe care orice părinte îl vrea. Tatăl meu a murit tînăr și asta te face să te gîndești”, spunea neo-zeelandezul pe 29 august.

 

Numele meu este Jonah Lomu și asta este povestea mea...

Alte stiri din Sport

Ultima oră