Din Ucraina în Rusia.Lucescu negociază cu Zenith

18 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Din Ucraina în Rusia.Lucescu negociază cu Zenith

Romanul Mircea Lucescu negociază cu Zenith Sankt Petersburg preluarea echipei din sezonul urmator, a declarat impresarul Arcadie Zaporojanu,scrie agerpres.ro.

Mircea Lucescu, venit la Șahtior în 2004, a deschis negocieri pentru a o antrena în sezonul viitor pe Zenit.
"Așa este, au existat contacte cu Zenit. Au fost negocieri preliminare. Este prematur să se spună că Lucescu va semna cu Zenit", a declarat Arcadie Zaporojanu pentru agenția TASS.
De opt ori campion al Ucrainei cu Șahtior, cu care a câștigat și Cupa UEFA, în 2009, Lucescu se va întâlni cu șefii lui Șahtior după finala Cupei Ucrainei, programată sâmbătă, împotriva Zariei Lugansk.
"Ziua următoare, deși este duminică, Lucescu se va întâlni cu conducerea lui Șahtior. Atunci se va lua o decizie referitoare la cariera sa", a spus Zaporojanu.
Agentul a recunoscut că Lucescu are multe oferte din Turcia, țară unde le-a antrenat pe Galatasaray și Beșiktaș înainte de a semna cu Șahtior. Potrivit agentului, totul depinde de cât de constructive vor fi discuțiile cu Zenit.
Șahtior nu a mai dominat fotbalul din Ucraina după izbucnirea crizei din această țară, în urmă cu circa doi ani. Obligată să joace departe de Donețk meciurile socotite pe teren propriu, echipa a încheiat pe locul secund ultimele două ediții de campionat, după marea rivală Dinamo Kiev.
În ultimii doi ani, patronul lui Șahtior, oligarhul Rinat Ahmetov, a redus bugetul echipei.
Zenit caută antrenor după ce la finalul sezonului portughezul Andre Villas-Boas se va despărți de echipa care încheie sezonul pe locul 3, ratând participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Villas-Boas o pregătește din martie 2014 pe Zenit, cu care anul trecut a câștigat titlul de campioană, iar în actuala stagiune a atins optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Alt nume evocat pentru banca tehnică a lui Zenit este chilianul Manuel Pellegrini, care va fi înlocuit la Manchester City de spaniolul Pep Guardiola.

Alte stiri din Sport

Ultima oră