Lista celor mai traznite biciclete din lume

02 Iun 2015
Lista celor mai traznite biciclete din lume
O planeta fara automobile ar insemna mai putina poluare, insa e clar ca asa ceva este imposibil. Peste tot in lume exista insa oameni entuziasti sau autoritati locale care incearca sa faca din aglomerarile urbane un paradis al ciclismului. De exemplu, Parisul si-a propus ca in 2020 sa fie Capitala Mondiala a Ciclismului. BBC a realizat un top al celor mai traznite zece biciclete care ar putea “ucide” transportul pe patru roti.

Helix (Canada)
Este o bicicleta pliabila si arata foarte bine. Cu doar cateva miscari rapide, Helix se poate plia. Cadrul este in intregime din titan. Producatorul sau doreste sa lanseze o campanie prin care sa indemne publicul sa plece in vacanta avant in bagaje aceasta bicicleta.

Canyon Speedmax WHR (Germania)
Este o bicicleta aerodinamica, construita pentru velodrom, capabila sa mearga o ora fara nici o oprire. Nu o foloseste oricine, ci doar cei care vor sa bata recorduri mondiale. Producatorul german a fost cel care a contribuit la doborarea recordului mondial al orei de catre britanicul Alex Dowsett la 2 mai, la Manchester. Aceasta performanta performanta a adus un mare plus de imagine atat pentru Canyon, cat si pentru rutier.

Matteo Zugnoni's WooBi (Italia)
Bicicletele de lemn sunt acum la moda. Preturile pleaca de la 90 de dolari si sunt facute din placaj si pot ajunge pana la 70.000 de dolari daca vorbim de un cadru din fag curbat la abur. Matteo Zugnoni a prezentat bicicleta la Milano Design Week, impresia generala fiind aceea ca aceasta este cea mai frumoasa bicicleta din lume. Cadrul este unul minimalist, iar furca a fost construita din lemn masiv. In locul lantului a fost pusa o curea. Vanzarile vor incepe in aceasta vara, iar cumparatorii vor avea de ales intre lemn de nuc, trandafir sau frasin.

Bamboo Bee (Singapore)
Bambusul este un material ideal pentru cadrul unei biciclete pentru ca prezinta rigiditate si suplete in egala masura. Pentru a-i satisface pe toti, producatorul sau asiatic intentioneaza sa vanda aceasta bicicleta pe bucati, pentru ca fiecare sa si-o personalizeze dupa bunul plac.

Halfbike II (Statele Unite)
Prima versiune a lui Halfbike a fost o solutie inteligenta pentru a te deplasa in oras. Editia urmatoare a fost construita pentru o miscare si mai usoara. Aspectul de muzeu nu lipseste deloc, avand mecanisme ciudate pentru o bicicleta. Ghidonul este din placaj si face ca Halfbike II sa fie foarte usor de transportat atunci cand trebuie sa urcati intr-un autobuz. Daca aveti loc!

Ford MoDe:Pro (Statele Unite)
Traficul trebuie optimizat, iar o solutie poate fi si aceea ca atunci cand te deplasezi bara la bara sa cauti repede o parcare, sa-ti lasi masina acolo si sa mergi mai departe cu bicicleta. Ford a preluat aceasta idee si a proiectat o bicicleta pliabila, ideala pentru cei care fac livrari rapide. Bicicleta vine echipata cu un smartphone si te avertizeaza atunci cand esti pe o directie gresita.

Boxer Rocket (Marea Britanie)
Este bicicleta cu care lasi impresia ca vrei sa ajungi in spatiu. In partea din fata exista o carlinga aeronautica, ideala pentru a-ti transporta acolo feciorii. Boxer Rocket are si un motor electric care poate creste viteza. Exista, de asemenea, si un simulator de sunet care sa iti dea senzatia ca zbori. Pentru ca show-ul sa fie complet, nu uitati de o casca de aviator de epoca si o pereche de ochelari, chiar daca acestea nu sunt incluse in pret.

Velove Armadillo (Suedia)
Ofera o pozitie traditionala, verticala, celui care pedaleaza si un spatiu de depozitare urias. Este o bicicleta conceputa pentru transportul de marfa. Este dotata cu patru roti, are si un motor electric hibrid pentru cursele in care incarcatura este mare. DHL Express Olanda foloseste un vehicul similar in orasul Almere, unde se deplaseaza zilnic mai bine de 30 de mile. Velove Armadillo este insa doar un prototip in acest moment, dar suedezii care l-au conceput au anuntat ca vor incepe productia de serie anul viitor.

The Future People Zeppelin (Statele Unite)
A fost prezentat la Detroit Auto Show, acolo unde a fost in centrul atentiei. Arata ca o masina din perioada interbelica. Doua persoane pedaleaza la unison, in vreme ce in spate exista un spatiu generos pentru bagaje.

SPA Bicicletto (Italia)
Avem de-a face un hibrid electric cu pedale. Are cadru de carbon, iar in locul rezervorului se poate pune bagajul. Exista si un dispozitiv cu leduri ce indica puterea bateriei, dar si viteza. Nu poate atinge mai mult de 45 km/h. Bateria ce incarca la o priza de uz caznic in cinci ore. Cand va fi produsa in serie nu va avea un pret tocmai domestic.

Alte stiri din Sport

Ultima oră