Încapăţânarea nemţească l-a salvat pe Guardiola

17 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Încapăţânarea nemţească l-a salvat pe Guardiola

Dar, aseară, în Liga Campionilor,Bayern era să fie bătută ruşinos,chiar pe propriul teren de un Juventus pragmatic şi cu sclipiri de mare campioană. Părea că schemele inteligente ale lui Guardiola s-au sufocat în fata unei determinări neobişnuite. A intervenit atunci proverbiala tenacitate germană care spune că nimic nu-i pierdut până în ultima clipă. Iar golul egalizator al lui Thomas Muller a venit chiar în minutul 90 ,la ultimul atac.

A fost un meci epic în care toate variantele extreme s-au perindat prin faţa fanilor iar Guardiola şi-a salvat încrederea in magia lui printr-o trăsatura proprie fotbalului german:încăpăţânarea.

Dupa un 2-2 surprinzator la Torino, Bayern pornea favorită dar in minutul 28 era condusă,pe merit, cu un 2-0 care arăta că Juventus e chiar o echipă uimitoare. Şi părea că aşa va ramane dar în minutul 78 Lewandowski reduce diferenţa iar in ultimul minut vine egalarea care duce meciul în prelungiri.

Exact ce aştepta Bayern care mai înscrie de două ori şi intră in istoria “poveştilor de neuitat” ale Ligii Campionilor. Aseară nu a câştigat Guardiola ci încăpătânarea nemţească.


O eliminare acum ar fi ştirbit mult din aureola catalanului. De reţinut:echipa pe care o va părăsi la vara i-a dat din nou şansa de a rămâne marele Guardiola.Aşa că povestea meciului de aseară nu este despre fotbal ci despre viaţă.

Alte stiri din Sport

Ultima oră