Procurorii francezi susţin că huliganii ruşi au fost special pregătiţi pentru scandal

13 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Procurorii francezi susţin că huliganii ruşi au fost special pregătiţi pentru scandal


Incidentele petrecute înaintea meciului dintre Anglia şi Rusia, scor 1-1, au fost planificate cu mult timp înainte. Procurorii francezi susţin că suporterii ruşi care au provocat violenţele petrecute înaintea meciului pe care reprezentativă ţării lor l-a jucat împotriva Angliei, la Marsilia, au fost speciali pregătiţi pentru o acţiune foarte rapidă şi foarte violenţă.Autorităţile din Hexagon au vrut să-i reţină pe toţi cei vinovaţi, numai că huliganii veniţi din Rusia s-au mişcat atât de bine şi atât de repede încât arestarea lor a devenit imposibilă.


Cinci suporteri britanici au ajuns în spatele gratiilor pentru că au aruncat cu sticle în forţele de ordine şi încă unul urmează să afle în zilele ce urmează decizia judecătorilor. De partea cealaltă, ruşii s-au ales cu doi reţinuţi, însă în "clubul select" al huliganilor de la Euro 2016 a intrat şi România dupa ce autorităţile de la Paris au arestat mai multe persoane în urmA bătăilor de stradă petrecute pe Sena între suporterii dinamovişti din Peluza Cătălin Hăldan şi fanii Stelei din Peluza Sud. Numai că ai noştri nu au venit cu temele de acasă.


Până acum, la întrecerea din Hexagon, în urmă incidentelor, au fost rănite 35 de persoane, printre acestea numărându-se şi Elias Bucurica. În Anglia, bătăile de stradă de dinaintea meciului cu Rusia au provocat urme adânci. Theresa May, membru important în cadrul guvernului britanic, i-a acuzat în termeni duri pe ruşi pentru toatele cele petrecute la Marsilia, însă a recunoscut şi că reacţia fanilor englezi au tras ţarA în jos. Selecţionerul Roy Hodgson şi “căpitanul” Wayne Rooney au făcut un apel la suporteri, cerându-le acestora să nu mai răspundă provocărilor.

Alte stiri din Sport

Ultima oră